Klein en groot geluk

Milaan #1

Milaan. Shoppingheaven. De stad die alles perfect weet te combineren: geschiedenis, lekker eten, shoppen, meestal goed weer … Het ideale tripje om er zo vlak voor de grote vakantie even tussenuit te knijpen. Het eerste weekend van juni stapte ik dus met veel plezier het vliegtuig op naar Milano Malpensa. In drie stukjes neem ik je graag mee op mijn tweede trip naar Milaan.

De eerste trip anderhalf jaar geleden was een ware verkenningstocht. De stad al een beetje kennen verhoogt de efficiëntie. Je hebt al wat referentiepunten, je kent een paar goeie adresjes en vooral, je kent de weg in grote lijnen. Het centrum van Milaan is niet zo heel erg groot en laat je toe om alles te voet te doen.

Milaan_vertrek

We kozen voor een low budget-trip. Dat gaf ons de kans om iets meer geld te investeren in het shoppen (uiteraard!). Een vlucht heen en terug met EasyJet van op Brussels-Airport. En twee overnachtingen in Ibis Milano Centro (geboekt via booking.com). En dat voor een spotprijsje. Vrijdag om 8.30u opstijgen, zondag om 18.50u landen. Mooi meegenomen dus en toch alle comfort dat je nodig hebt.

Milaan_handbagage (1)_0001

Reizen met enkel handbagage leek de vorige keer een uitdaging. Nu was het eerder een kwestie van ‘zo weinig mogelijk meenemen, zodat er nog zoveel mogelijk bij kan’. Die handdoek van op de foto is er na een strenge selectie trouwens nog uit gevlogen ;). M’n bagage werd zowel bij vertrek in Brussel als bij vertrek in Milaan op kant gezet. Na een extra check mocht ik ze gelukkig telkens terug meenemen!

Milaan_vlucht_0001

Ik ben trouwens razend enthousiast over de vernieuwde terminals op Brussels Airport. Visueel ziet het er heel goed uit, er is een mooi aanbod aan café’s en winkels en het is er goed vertoeven terwijl je wacht op het boarden. Bij aankomst in Brussel kom je trouwens terug door exact diezelfde terminal. Dat we tijdelijk nog het oude treinstation moesten gebruiken, nemen we er graag bij gezien de omstandigheden. Ik ben vooral blij dat alles weer up and running is

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Milaan #1

Geef een reactie