Klein en groot geluk

Milaan #3

Ik beloofde een verslagje van m’n trip naar Milaan in drie delen. Belofte maakt schuld dus we zijn al aan het laatste deeltje beland. Een deeltje waarin ik het wil hebben over eten en drinken maar ook de groene kant van Milaan. Dat laatste viel me erg hard op tijdens deze trip.

Na m’n vorige trip kende ik nog wel wat leuke en lekkere plekjes in Milaan. Toch ben ik op dat vlak niet echt honkvast en ontdek ik al eens graag nieuwe plekjes. Nu blijkt dat in Milaan niet echt een makkelijke opgave. Hoewel de stad overloopt qua winkels doen ze dat zeker niet qua eetgelegenheden en cafés. Of ik ken duidelijk de juiste plekjes niet, dat kan ook. TripAdvisor bezorgde ons gelukkig nog wel een paar goeie adresjes.

Starten en afsluiten deden we met McDonalds. Intussen ook een classic in ons citytripbestaan. Het is vaak een praktische overweging. Een van de weinige dingen in de buurt van het hotel en we hadden reuzehonger bij aankomst. De rest van de tijd zouden we besteden aan de echte Italiaanse keuken. Zo kwamen we nog eens in de Dolce & Gabbana Martini Bar. Helaas met veel minder aperitivo deze keer. Maar gelukkig vonden we deze keer wel de Obica Mozzarella bar. Een rooftoprestaurant bovenop La Rinascente. Zicht op de Duomo en heerlijk eten. Dag 1 hield ik op een simpele pizza, dag 2 liet ik me verleiden door de ravioli met champignons. Njammie!

Milaan_shoppen_0001

Als tussendoortjes kozen we voor de gekende ‘gelato’. Vanilla Gelati is een ideaal adresje met ruime keuze. Kokos en cocoa aanraders. Net als de focaccia met tomaat, mozzarella en Italiaanse ham van ‘Al panino’, om van hun heerlijke sapjes nog maar te zwijgen. Dolce far niente in Italië kan deugd doen. Maar van de bijgekomen kilo’s achteraf zullen we maar zwijgen zeker ;). Het heerlijke ontbijt zal daarin ook wel een rol gespeeld hebben. Dat pikte we graag mee in een prachtig bakkerijtje: Princi, Corso Venezia. Terwijl ik m’n vers sapje en croissant binnenspeelde, kon ik rondkijken en zin krijgen in de heerlijke gebakjes en broodjes in de toonbank. Hmmm.

Ik haalde in de inleiding al aan dat Italië me we verbaasde op vlak van ‘groen’. Het openbaar vervoer rijdt ecologisch, de taxi’s zijn hybride auto’s en ze hebben ongelooflijk veel aandacht voor bloemen en planten. Als je door de stad loopt, moet je zeker eens naar boven kijken. 70% van de terrassen heeft bloemen en planten staan. Een heel terras vol. Grote gebouwen hebben vaak ook een dakterras vol met groen of een groendak. Om nog maar van de grote parken te zwijgen. Daar kan Bekgië nog wel een lesje uit leren.

Samengevat was het weer een geslaagde trip en ben ik blij dat ik nieuwe plekjes kon ontdekken die ik de vorige keer nog niet gezien had. Als mijn budget weer wat meer gespekt is, wil ik graag nog eens terug!

Getagd , , , , , , , , ,

Geef een reactie