Struggle of life

Start 2 Run #11, leren doseren!

Intussen loop ik al ettelijke weken met Start 2 Run. Het is met ups and downs. Het ene looptochtje gaat beter dan het andere. Soms kruip ik 26 minuten aan en stuk en ben ik steendood. Dan helpt het zelfs niet om wandelminuten in te lassen. Het is dan volledig op. Maar gelukkig ken ik ook betere dagen. Die waarop ik leer doseren.

En leren doseren kost moeite. Als ik thuis vertrek, vind ik vrij snel een goed tempo. Maar dat tempo ligt net te hoog om meer dan 30 minuten vol te houden. En dan gaat het licht gewoon uit na 20 à 25 minuten. Zo zonde want ik kan echt wel genieten van een goed looptochtje als het goed gaat. Maar na een paar keer begin ik toch stilaan mijn les te leren.

Zo komt het dat ik de laatste looptochtjes heel de tijd mezelf moet intomen. 5km lang zeg ik tegen mezelf: ‘Rustig, kalm, niet te snel …’. En dat kost echt ontzettend veel moeite. Maar na 36 minuten levert het wel op. Want ik loop dan wel die 5km uit. En eerlijk, daarna kan ik even heel de wereld aan.

Ik hoop dat in de komende weken allemaal wat te kunnen bestendigen. Als ik toch nog drie keer per week kan lopen, hoop ik die 5km toch wat te verstevigen. En wie weet kan ik beetje bij beetje toch m’n tempo wat opdrijven. Want dat is toch wel wat ik wil. Iets vlotter die 5km uitlopen. Voor de rest heb ik geen grote plannen. Wie weet kan ik er ooit toch eens 1 of 2 of 5 km aan bijplakken. Maar voorlopig wil ik vooral een vlotte 5km.

Hoe staat het met jouw sportieve ambities?

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Start 2 Run #11, leren doseren!

  1. Ik wil heel graag tegen het einde van het jaar terug 10 kilometer kunnen lopen en ben dus opnieuw gestart met de 2de start to run reeks. Voorlopig gaat het goed dus fingers crossed 🙂

Geef een reactie