Boekenwurm

Gelezen: Has#tag – Dirk Bracke

Has#tag was een van die boeken die ik veel op boekenblogs tegenkwam maar waar de meningen verdeeld over waren. Een BIB-boek is dan perfect om me er zelf een mening over te vormen. Het was best een dun boekje, perfect voor mijn Kerstvakantie-marathon-leeslijst dus.

Auteur: Dirk Bracke
Uitgeverij: Davidsfonds Infodok (zit nu onder Standaard Uitgeverij)

Marie is 17 jaar. Twee jaar geleden gebeurde er iets verschrikkelijks. Marie draagt het nog steeds met zich mee maar vertelde tot nu nog nooit de waarheid tegen iemand. Stap voor stap ontdek je doorheen het boek wat er zich twee jaar geleden afspeelde. Al vroeg in het boek ontdek je dat het iets is dat te maken heeft met de dood van haar jongere broertje Jason.

Marie is een mooi meisje en post graag wat uitdagendere foto’s op sociale media. Ze verzamelt zo heel wat likes en reacties. Maar helaas ook negatieve reacties. En ze ontvangt chatberichten via valse accounts. Ze vindt het niet grappig meer en wil uitvissen wie er achter die berichten zit. Haar beste vriendin Chloé staat gelukkig altijd aan haar zijde.

Maar gelukkig gebeuren er ook mooie dingen via sociale media. Want ze leert er Anton kennen. Een wat schuchtere jongen. Ze kan supergoed met hem praten, het voelt alsof ze hem al jaren kent. Maar heeft die Anton wel zo’n goeie bedoelingen? En zijn die naaktfoto’s echt wel nodig?

Has#tag is een boek rond cyberpesten, catfishing en steaming. Maar toch vroeg ik me bij momenten af of het er niet wat over ging. Ik ben er zeker van overtuigd dat die dingen voorkomen onder jongeren en dat het dus zeker gebaseerd is op de realiteit. Maar Marie krijgt in het verhaal wel alle bagger tegelijk over zich heen. Het lijkt wel teveel voor één mensenleven. Het boek echt heel vlot maar toen ik het boek toesloeg, hield ik er wel een dubbel gevoel aan over. Misschien waren er toch wel teveel dingen in één verhaaltje van 180 pagina’s gepropt.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Has#tag – Dirk Bracke

Geef een reactie