Boekenwurm

Gelezen: Circe – Nell De Smedt

Jonkie Nell De Smedt bracht in 2018 haar eerste boek uit. De reviews die ik las waren wat verdeeld. Maar ik kon het toch niet laten om het boek mee te brengen uit de bibliotheek. Ik wist niet zo heel goed wat ik moest verwachten. Dus liet ik me graag verrassen. Benieuwd of het boek me beviel, lees dan snel verder ;).

Auteur: Nell De Smedt
Uitgeverij: Clavis Young Adult

Fiona behoort tot het populaire kliekje op school. Tot ze op een dag afspreekt met haar twee vriendinnen maar die niet komen opdagen. Ze zit alleen in het parkje en hoort plots iets. Ze kruipt over een hek maar komt daar oog in oog te staan met een wild zwijn. Ze wordt aangevallen en kijkt de dood al in de ogen.  Maar dan wordt ze gered. Door Circe. Een bijzonder meisje dat te pas en te onpas opduikt in het leven van Fiona. Haar twee vriendinnen is ze dan wel kwijt, ze heeft er Circe voor in de plaats gekregen.

De twee lijken het goed met elkaar te kunnen vinden. Al heeft Circe wel een speciaal kantje. Fiona weet dat haar ouders de vriendschap met Circe nooit zouden goedkeuren en dus houdt ze het wat achter. Op een avond mag Fiona gaan logeren bij Circe, de volgende dag wordt ze wakker in een psychiatrische instelling. Wat is er gebeurd? En wat is de rol van Circe daarin?

Circe is een boek dat aan je lijf blijft plakken. Het laat je niet los en je leeft ontzettend mee met Fiona. Je wil mee uitzoeken wat er scheelt met Circe en wat er eigenlijk misloopt. Psychisch welzijn is geen makkelijk thema. Het draagt nog steeds een zwaar taboe met zich mee. En daarom is het wel een goed boek. Het maakt het thema bespreekbaar. Je leeft echt mee, het verhaal laat je echt niet los.

Ik vind het bijzonder dat iemand van 16 er in slaagt om zo’n boek te schrijven. Je vraagt je echt heel lang af wie Circe is en wat ze doet in het leven van Fiona. Tot de puzzelstukjes stilaan in elkaar lijken te vallen. Het verhaal triggert je echt om verder te lezen. Je wil mee zoeken naar een oplossing voor Fiona. En dat zorgt ervoor dat het echt een goed boek is. Een aanrader!

Getagd , , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Circe – Nell De Smedt

Geef een reactie