Boekenwurm

Gelezen: Dodenstoel – Johan Andersen

Vaak laat ik me leiden door reviews van anderen, soms lees ik de korte inhoud van een boek en dan moet ik dat gewoon lezen. Dodenstoel was er eentje van de laatste soort. Ik had best wel eens zin in een spannend boek tussen al die Young Adults door.

IMG_6747

Auteur: Johan Andersen
Uitgeverij: HarperCollins

Neli Panka wordt op een grote zaak gezet. Een oud militair en z’n vriendin werden op gruwelijke wijze vermoord. In de kast zat een jongetje, heel versuft, hij heeft alles van dichtbij meegemaakt. Neli krijgt plots de assistentie van Hamer, adviseur bij Defensie. Meer en meer aanwijzingen dat deze zaak geen gewone moordzaak is. Zeker niet als de moordenaar ‘Nimrod’ contact opneemt en blijkt dat er nog meer slachtoffers zullen vallen. En voor wie is de Dodenstoel bestemd die op zijn website pronkt?

Dodenstoel is een spannend politieverhaal. Het is het thrillerdebuut van Johan Andersen. Voor mij een nobele onbekende maar dat was niet aan het verhaal te merken. Het heeft alles om je van het begin tot het einde mee te slepen in het verhaal. Het is best wel een origineel plot. De spanningsboog zit ook constant hoog waardoor je verder wil blijven lezen. Het is wel een lijvig boek met z’n 421 pagina’s maar het verveelt geen enkel moment. Ik moest mezelf elke dag een limiet opleggen om niet gewoon de nacht door te lezen.

Het boek heeft me echt aangenaam verrast want thrillers durven in het middenstuk van het verhaal al eens stilvallen. Maar Dodenstoel heeft op geen enkel moment een dipje. Sommige stukken zijn wel iets langer omdat het verhaal wat meer context nodig heeft maar saai wordt het op geen enkel moment. De onderlinge spanning tussen Neli en Hamer zorgt voor een extra impuls aan het verhaal. Je gaat ook echt meedenken met hen.

Hoewel ik al vrij snel door had hoe de vork in de steel had wat de moordenaar betreft, zette dat op geen enkel moment een domper op de feestvreugde. Ik bleef gewoon zoeken naar extra bevestiging. Dodenstoel is gewoon een thriller zoals een thriller hoort te zijn. Een goed plot, vlotte schrijfstel en sterke personages. Zoek je nog een spannend boek om in de zon te lezen? Dan is dit zeker en vast een kanshebber.

Ik kreeg een ebook van Uitgeverij HarperCollins maar dat verandert niks aan mijn eerlijke mening.

Getagd , , , , , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Dodenstoel – Johan Andersen

Geef een reactie