Boekenwurm

Gelezen: Selfie – Kaat De Kock

De boeken van Kaat De Kock lijken me goed te bevallen. In een paar weken tijd is dit al nummer 4 waar ik aan toe ben. Na twee chickflicks van de hand van Kaat, waag ik me nog eens aan een Young Adult. Eentje van de dunne soort om mijn leestempo op pijl te houden ;).

IMG_7266

Auteur: Kaat De Kock
Uitgeverij: Clavis Young Adult

Linde is tot over haar over verliefd op Simon. Hij heeft een muziekbandje en zit bij Linde op school. Maar helaas ziet hij haar niet staan. Toch blijft ze in het weekend naar zijn optredens gaan en drinkt ze samen met beste vriendin Julie al graag eens een glas, of twee, of drie … Maar ze legt zich neer bij het feit dat hij nooit haar liefje zal zijn. Zeker niet als ze hem ziet kussen met een van haar vriendinnen. Hoofdstuk afgesloten, tijd voor een echt, leuk lief.

Op Facebook krijgt ze een vriendschapsverzoek van Bram. Ze kent hem niet meteen maar blijkbaar hebben ze elkaar gezien in het jeugdhuis. Linde weet daar niet meer zo heel veel van maar Bram is lief en het is alsof ze elkaar al veel langer kennen. Elk vrij moment chatten ze met elkaar. Bram dringt al eens aan op een ontmoeting maar Linde houdt de boot af. Maar hij slaagt erin haar te overtuigen om een gewaagde selfie te nemen. Als ze die uiteindelijk toch maar doorstuurt, hoort ze niks meer van hem. En op het moment dat ze zich er niet meer aan verwacht, duikt de foto online plots overal op. Net als Bram. Bye, bye, leuk, jong leven.

Selfie gaat over de risico’s van sociale media en daaraan gekoppeld, het omgaan met personen die je eigenlijk niet zo goed kent. Woorden kunnen mooi klinken en sommige jongens kunnen zich best wel lief voordoen. Maar vaak zitten er ook wolven in schapenvacht tussen. Als puntje bij paaltje komt, maken ze misbruik van je en proberen ze je af te persen. Zeker als je al wat zwakker in het leven staat of je ergens toch een zwakke plek hebt. Voor jongeren zeker een boek waar ze lessen uit kunnen trekken.

Het is best een dun boekje maar toch vind ik dat de verhaal heel goed is uitgewerkt. Het is zeker geen afgehaspeld verhaal en laat alle elementen goed tot z’n recht komen. Je hebt het in no-time uitgelezen. Goed om op schema te blijven in je challenges dus ;). Het was mijn vierde boek dat ik van Kaat De Kock las. Ik ben misschien nog iets meer fan van haar chickflicks dan van haar Young Adult-verhalen maar beide zijn echt wel de moeite om te lezen. Ik heb er nog een paar in de kast, dus ik ben nog wel even zoet ;).

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de hardcover betaal je 14,95 euro.

Getagd , , , ,

2 gedachten over “Gelezen: Selfie – Kaat De Kock

Geef een reactie