Boekenwurm

Gelezen: Het grote chocoplot – Chris Callaghan

Ik hou van de dagen waarop ik naar de bib kan gaan en daar gewoon door de rekken kan struinen. Geen lijstje in de hand nemen maar gewoon boeken ontdekken. En af en toe bots ik zo op boeken waar ik nog nooit van gehoord heb maar die me wel op een bepaalde manier triggeren om gelezen te worden. Zo dus ook Het grote chocoplot. Want laat chocolade nu ook gewoon een zwakke plek zijn voor mij. Kan het nog toepasselijker? 😉

Het_grote_chocoplot

Auteur: Chris Callaghan
Uitgeverij: Moon

Minke woont in Brokkelen-aan-de-kust. Het centrum van de chocolade. Haar vader werkte ooit tussen de chocolade maar verloor zijn job, haar mama draait nachtshiften in de plaatselijke supermarkt. Ze hebben het niet zo heel breed. Haar favoriete oma woont in een caravan in hun tuin. Voor iedereen is chocolade de kern van hun bestaan. Het behoort tot hun dagelijkse eetpatroon en er is altijd een voorraadje in huis.

Maar plots wordt een grote chocopocalyps aangekondigd. Binnenkort zal er geen chocolade meer bestaan op de wereld. En iedereen raakt in de ban van het verdwijnen van de chocolade. Een louche lokale handelaar trekt de aandacht van Minke. Er is daar iets niet pluis. Minke is er rotsvast van overtuigd te bewijzen dat chocolade toch nog zal bestaan na de chocopocalyps.

Het grote chocoplot is een heerlijk kinder/jeugdverhaal. Al is het al bij al niet zo’n hoogstaand verhaal. Het is een leuke invalshoek maar er zat voor mij wat te weinig avontuur en durf in om het een leuk verhaal te vinden. Er wordt wat teveel uit hetzelfde vaatje getapt, er zit te weinig afwisseling in. Maar toch wist het mij ergens wel te boeien. Je wil wel weten hoe het afloopt. Je wil wel zien of de chocolade nu echt verdwenen is uit de wereld. En Minke is wel een heel leuk meisje dat niet zomaar op haar kop laat zitten. Dat geeft het boek dan weer iets extra.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie