Struggle of life

23 voor 2023

Het is een jaarlijkse traditie geworden. Ik werd ooit geïnspireerd door Anouck en Kelly. En ik blijf er aan vasthouden. Zelfs met een baby in het vooruitzicht, stelde ik eind 2022 een nieuw lijstje samen. Weinig ambitieus om mezelf niet voorbij te lopen. Maar met ook wat uitdaging in om mezelf te motiveren. Ik deel het met plezier en zet er meteen een stand van zaken bij.

 1. Een gezonde baby op de wereld zetten. Check. So far, so good. Hanna doet het voorlopig prima. Het was een valse start, maar kijk, intussen zijn we al 28 weken up and running.
 2. Authentiek zijn in alles wat ik doe, dicht bij mezelf blijven. Ook dat lijkt voorlopig wel te lukken. En het bevalt me best goed. Het geeft me meer houvast dan ik ooit had durven denken.
 3. 20 boeken lezen. Ik moest mezelf intomen om dat doel te beperken. Want ik had geen idee hoeveel tijd er zou overblijven met een baby in huis. Ik haalde het doel enkele weken geleden al. Meevallertje dus.
 4. Opnieuw 5 km kunnen lopen. Dat zag er begin mei redelijk goed uit. Mijn eerste loopjes brachten me in de buurt van de 4km, eentje opbouwen en die 5 zaten er zeker in. Maar toen speelde de knie op. Bouwde ik rust in en werkte ik aan een sterkere core met de hulp van een kiné. Om de impact op de knie terug op te bouw startte ik dus opnieuw met les 1 van Start 2 Run. Hopelijk haal ik tegen het eind van het jaar toch nog die 5km.
 5. 3 dates met vriendinnen. Eentje kon ik intussen al afvinken in mijn vakantie. Nog twee te gaan.
 6. 1 massage. To do’tje voor het najaar.
 7. 1 datenight met het lief na de geboorte zonder de mini. Weinig ambitieus, ik weet het. We trokken er overdag al een paar keer op uit. En sliepen één nacht zonder baby omdat buikgriep ons allebei velde (en de dochter gelukkig niet).
 8. 1 keer per maand journalen. Ik faalde tot nu grandioos. Ik denk niet dat het er al één keer van gekomen is. Andere prioriteiten.
 9. Elke dag 3 kleine gelukjes noteren. Ook dat ligt voorlopig in de prullenbak. Andere prioriteiten.
 10. Koekjes bakken. Helaas, pindakaas. Eentje om te doen als Hanna’tje wat groter is :).
 11. Een foodbox uitproberen. Nog niet gedaan, voorlopig kunnen we rekenen op de culinaire hulp van de mama. Binnenkort koken we terug volledig ons eigen potje en is een foodbox misschien wel welkom.
 12. Boodschappen afhalen uittesten. Done. Met succes. We deden het intussen nog een paar keer opnieuw. Al moet ik eerlijk toegeven dat de servicekost ons wel wat afschrikt. 6-7 euro vind ik toch wat veel. Gelukkig zijn er bonnetje en zijn Pampers populair om van de servicekost af te geraken ;).
 13. 5 wandelingen met de baby. We zitten aan 8, check. Nochtans was het weer de grote spelbreker. Hoe slecht wat dit voorjaar? Ik ben amper buiten geraakt met ons dutske in mijn moederschapsrust.
 14. KoboPlus uittesten. Met succes. Wat een aanwinst. Papieren boeken blijven liggen momenteel. Maar de ebooks vliegen erdoor. De perfecte manier van lezen tijdens de dutjes van Hanna.
 15. Slechts 10 nieuwe boeken kopen. Grandioos gefaald. Ik heb zelfs nooit geteld.
 16. Boekenhuis Theoria bezoeken. Ik ging er vorig jaar naartoe met Fiekefatjerietjes en Zwarfraafje. En ik wil er graag nog eens opnieuw naartoe!
 17. 5 nieuwe recepten uitproberen. Er werd na de bevalling nog maar weinig zelf gekookt, dus zeker nog geen nieuwe recepten.
 18. Nieuwe loopschoenen kopen. Check. Het was een early birthdaypresent. Hoera!
 19. Grote kuis houden in mijn kleerkast. Done! Vier grote vuilzakken met kleren gingen naar de klerencontainer. Ik had plots halflege kleerkasten.
 20. Meer rechtopstaand werken, 2 x per week gedurende minstens 1u. Grandioos gefaald tot nu. Werkpuntje voor het najaar.
 21. Treinuurtjes gebruiken om te brainstormen. Helaas. Maar niet zo erg, ik doe mezelf elke maand een dag vakantie cadeau om te kunnen brainstormen, content te maken, in te plannen etc.
 22. Een verjaardagsfeestje met vrienden. Het zat er nog niet in. Nog wat te vroeg in de planning. Maar volgend jaar kan het ongetwijfeld wel.
 23. Het jaar eindigen met een grote review and reset. Het jaar is nog niet afgelopen, dus deze kan ik nog steeds halen.

Het brengt de voorlopige tussenstand op:

✅ 8 done

〰️ 2 op schema

📋 8 to do

❌ 5 fails

Een meevaller voor een lijstje waar ik eigenlijk niet zoveel van verwachtte.

Wat staat er op jouw lijstje voor 2023 en hoe staat het ermee?

Getagd , , ,

5 gedachten over “23 voor 2023

  1. Hey Irene! Goeie vraag. Ik denk dat dat bij mij vooral neerkomt op: kijken naar wat mijn prioriteiten zijn, me niet schikken naar wat moet of hoort, maar echt durven kijken naar wat wil IK eigenlijk. In mijn hoofdberoep gaat dat bv. over artikels volgens het verhaal dat ik in mijn hoofd heb en me niet aan een voorgekauwd stramien houden. In mijn bijberoep gaat dat over content voor mezelf maken als ik daar zin in heb en in een frequentie die voor mij past en niet wat algoritmes voorschrijven, met klanten werken waar ik me goed bij voel … In mijn blog over bloggen als ik daar zin in heb. Dat kan gaan over uitjes met vrienden missen omdat het mij niet ligt of omdat ik weet dat ik nood heb aan extra rust. Dat soort dingen eigenlijk…

 1. Yay voor lijstjes! Ik vind het echt knap wat je hebt kunnen afvinken in je eerste jaar als mama. Goed bezig!
  Hier was er geen lijstje, of misschien toch een half in mijn hoofd, waar ik niks van aan het bakken ben. Allemaal oké :-).

Geef een reactie