Over Perfect Imperfect

Hey daar. Ik ben Katrien, 38. Communicatieve duizendpoot by day, copywriter bij ContentKat, content junk en blogger by night.

Ik ben een sociale introvert en ik ben daar trots op. En waarschijnlijk ook hoogsensitief, al heb ik dat nooit echt laten testen. Wat wil dat zeggen? Dat ik op regelmatige basis een momentje voor mezelf nodig heb. Om te bekomen van alles prikkels en om mijn batterijen terug op te laden. Dat wil ook zeggen dat ik meer haal uit een-op-een gesprekken en dat uitstapjes met grote groepen enorm vermoeiend zijn voor mij want veel te veel prikkels. Maar tegelijkertijd ben ik ook wel graag in goed gezelschap. Ik doe eens graag een babbeltje, al doe ik dat liever niet met smalltalk maar met diepgaandere thema’s.

Ik ben een multipassionate. Of een creatieve generalist, wat je wil. Ik vind heel veel dingen interessant en ik ben ook best wel goed in heel veel dingen. Een beetje van alle markten thuis. Daardoor wil ik ook heel veel. En daar durf ik al eens op vast te lopen. Het feit dat ik een perfectionist ben, helpt me daar ook niet echt bij. Ik wil het meteen goed doen en dat gaat natuurlijk niet met alles.

Ik heb een liefde voor lettertjes en teksten. Ik hou van boeken. Sinds ik een e-reader kocht, barst mijn boekenkast iets minder uit haar voegen. Maar mijn boekencollectie is uitgebreid. Ik lees graag en heel veel. Elk onbenut moment duik ik in de teksten, in alle mogelijke vormen. Rond mijn 16 jaar ontdekte ik ook mijn liefde voor schrijven. Geen lange epistels voor mij. Blogberichten bleken de perfecte lengte voor mijn schrijvershart. En door te bloggen leerde ik heel wat toppers kennen die zelf ook een blog hebben.

Muziek is een rode draad door mijn leven, van kleinsaf. Ik speel alt saxofoon, en in een niet zo heel ver verleden speelde ik ook drie jaar Franse hoorn. Muziek spelen is voor mij een speeltuin. Ik ben als muzikant alles dat ik als persoon niet ben. Daarnaast luister ik vooral ook veel naar muziek. Een goeie plaat is voor mij een filter die alle achtergrondprikkels weghaalt. Mijn concentratie vaart er wel bij. Tegelijk vind ik muziek ook heel ontspannend. Ik kan echt genieten van een goed concert.

Ik hou van de koers. Passief. Niets zo zalig als een koers op tv of in levende lijve. Persoonlijk heb ik niet meteen iets met fietsen. Al hou ik wel van bewegen. Ik hou van lange wandelingen, van lopen om mijn kopje leeg te maken, van home work-outs in de winter of van elke sport die van ver of kortbij met dansen te maken heeft. Ik hou van de natuur, perfect voor wat rust en stilte, en om te bewegen.

Eind 2015 liep ik eens stevig met mijn kop tegen de muur. Halfweg 2020 kreeg ik een tweede verwittiging. Sindsdien zoek ik heel hard naar balans, met vallen en opstaan. Toch lijkt het steeds beter te lukken. Niet alles moet perfect zijn ;).

0 gedachten over “Over Perfect Imperfect

Geef een reactie