Boekenwurm

Gelezen: Wie gelooft die coureurs nog? – Hans Vandeweghe

Wie gelooft die coureurs nog - Hans Vandeweghe

Auteur: Hans Vandeweghe
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Doping in het wielrennen. Een thema waar al veel over geschreven en gezegd is. Een thema waar ik zelf al een behoorlijke boekencollectie rond heb opgebouwd. Vaak gelinkt aan renners die hun bekentenissen in boekvorm uitbrengen.

Ik had dus al wel wat achtergrond opgebouwd. Toch was dit boek wel een doorbijtertje. Hans Vandeweghe haalt het zelf aan in de inleiding van zijn boek. Je moet je door heel wat geschiedkundige en wetenschappelijke info worstelen. Daarna krijg je een goed overzicht van de vele vragen die in de afgelopen jaren al werden gesteld maar nooit een echt antwoord vonden.

Vandeweghe weegt voor en tegens af en geeft een zeer genuanceerd beeld van doping in de sport. Inderdaad in de sport, want in zijn uiteenzetting beperkt hij zich zeker niet tot het wielrennen.

Ik moet toegeven, na het lezen van het boek kan ik toch weer met een geruster hart naar de koers kijken. Minder gefrustreerd of gefixeerd en meer genietend zal ik waarschijnlijk de volgende wedstrijden bekijken. De liefde en het geloof is weer een stukje teruggekeerd. En nee, ik ben niet naïef maar ik zal nu wel met een meer genuanceerdere blik naar de koers kijken.

Samengevat: Een must-read voor elke koersliefhebber die zich doorheen de eerste hoofdstukken met geschiedkundige en wetenschappelijk info wil bijten!

Getagd , , , , , , ,

Geef een reactie