Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Factor 25 – Eva Daeleman

Een hele tijd terug zag ik dit boek al in wat lijstjes in tijdschriften en op websites verschijnen. Ik wist meteen dat dit boek me wel zou boeien. Ook op de Boekenbeurs botste ik er meermaals op. Maar door de hele stapel die nog op me lag te wachten, liet ik het nog even voor wat het was. Ik zette het op m’n wishlist bij nog een hele rist andere boeken.

Afbeelding [7]

Vlak voor Kerst bestelde ik nog wat cadeautjes op bol.com. Maar voor een gratis levering moet je aan een minimumbedrag komen. Ik vulde dus maar al te graag aan met het boek van Eva Daeleman. Ik legde het bij op mijn ’te lezen’-stapel. Het duurde nog wel even vooraleer ik er echt aan begon. Achteraf bekeken dom, dit had ik al veel eerder moeten lezen.

Daeleman vertelt het verhaal van haar ‘vlucht’ naar het buitenland. Een vlucht om te breken met de drukte in haar leven, een zoektocht naar zin en naar rust. Het wordt geen plezierreis (ook al beleeft ze heel wat fun) maar vooral een confrontatie met zichzelf. Het zet haar aan tot diep nadenken, tot twijfelen, tot huilen maar tegelijk inzien wat ze echt belangrijk vindt.

Ze deelt zowel de leuke en minder leuke reisavonturen als de hersenspinsels in haar hoofd. Hoe ze over haar toeren ging in de afgelopen jaren en daar nu de gevolgen van draagt. Al denk ik dat ze bij het schrijven van haar boek nog niet ten volle besefte hoe diep ze aan het gaan was. Vlak na het uitbrengen van haar boek kondigt Daeleman ook haar burn-out aan. Ze zal een hele tijd niet meer te zien en te horen zijn in de media. Ik weet maar al te goed hoe diep je in je krachtenarsenaal kan tasten.

Toch vond ik het superlief dat ze op Instagram mijn foto over haar boek leuk vond en een klein boodschap achterliet. Het siert je Eva. Hopelijk ben je er snel weer bovenop. Ik kijk er naar uit om je terug op de radio te horen en je weer op tv te zien. Veel succes, fingers crossed.

Instagram

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Factor 25 – Eva Daeleman

Geef een reactie