Struggle of life

Yoga met Evy, de app #1

Een half jaar gelezen las ik het boek Yoga met Evy. De ideale handleiding bij m’n yogalessen toen. Wat later kreeg ik een leuk mailtje van EnergyLab met de vraag of ik hun yoga-app later op het jaar zou willen proberen. De ideale uitdaging om in het najaar yoga terug op te pikken.

Sinds eind oktober is de app te vinden in de iOs en Android Store. De visuals zijn gebaseerd op de website Yoga met Evy die al langer bestond. Eenvoudig en strak. Al had het voor mij wat pittiger mogen zijn, het zachtgele maakt het wat flauw en flets. Des goûts et des couleurs.

De app is samengesteld uit lespakketten. Elk pakket bevat een aantal specifieke lessen. Zo kan je zelf gaan bepalen waar je interesse ligt en welke oefeningen je wil doen. In het pakket zitten ook twee gratis proeflessen die je de smaak doen te pakken krijgen. Met de credits die ik kreeg kocht ik het ‘ontdekkingspakket’. Ideaal voor een beginneling als ik leek me. Die lessen duren tussen de 20 en 30 min. De kerstvakantie zal me hopelijk ook de tijd geven om alles eens grondig uit te testen.

Naast de lespakketten vind je in de app ook je profiel terug. Via dat profiel kan je ook de FAQ raadplegen en kennismaken met de lesgevers.

Doordat de app zo eenvoudig in elkaar zit, ben ik er van overtuigd dat iedereen hier mee kan werken. Momenteel staat de app enkel op mijn smartphone. Wat niet echt handig is als je ook wil spieken om te kijken hoe je iets moet doen. Om de app in de praktijk uit te testen zou ik ze liever op mijn tablet installeren. Je hoeft dan ook niet naar zo’n klein schermpje te staren. Ik kijk er al naar uit om de lessen thuis te oefenen. Binnenkort meer.

0 gedachten over “Yoga met Evy, de app #1

Geef een reactie