Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Nooit meer te druk – Tony Crabbe

Afgelopen zaterdag begon de Boekenweek. Hét ideale moment om een week lang boekreviews te posten. Ineens ook een mooie kick-off na twee weken rustiger aan doen door een overbelasting van m’n pols. Ik start de Boekenweek graag met een zelfhulp boek: Nooit meer te druk.

Auteur: Tony Crabbe
Uitgeverij: Luitingh Fantasy

Het boek stond al lang op m’n verlanglijstje omdat ik er zoveel goeie dingen over gehoord had. Het lag als pakje onder de kerstboom. Misschien een stiekeme hint van het lief, ik weet het niet, maar zo belandde het in elk geval op m’n ‘leeshoop’. Het boek prikkelde me al een hele tijd. Zou het de ‘heilige graal’ zijn die mij het licht ging laten zien?

Ik begon er aan met torenhoge verwachtingen. Verwachtingen die helemaal werden ingelost door de eerste 15-20 pagina’s. Er werden statements gemaakt waar ik 100% mee akkoord was. Dingen die me zelf ook stoorden in het dagelijkse leven. Het boek zou er een oplossing voor formuleren. Ik was benieuwd.

Helaas werd het daarna heel wat minder. Het is een enorm wetenschappelijk boek. Het gaat over onderzoeken die naar bepaalde kwesties werden gedaan en waaruit je tips en tricks zou moeten filteren. Tips die voor mij een te-ver-van-m’n-bed-show waren. Op geen enkel moment dacht ik ‘ja, zo wil ik het ook doen’.

Ik had gehoopt om hier een stijlbreuk te vinden met de vele mindfulness-achtige boeken die er bestaan. Maar helaas. Ik heb moeten wroeten om het boek uitgelezen te krijgen. Gelukkig is de buitenkant van het boek origineel en creatief waardoor het oog toch wel wat gestreeld wordt.

Conclusie: Geen eye-opener, terwijl het boek wel overal zo wordt aangekondigd. Of misschien ben ik gewoon een moeilijk mens.

Getagd , , , ,

Geef een reactie