Boekenwurm

Gelezen: Scrappy Little Nobody – Anna Kendrick

Pitch Perfect smeedt banden. Dat heeft BFF nog maar eens bewezen. Als kerstcadeautje kreeg ik van haar Scrappy Little Nobody van Anna Kendrick. Geef mij boeken en ik ben gelukkig, geef mij dingen van Pitch Perfect en ik ben gelukkig. Geef mij de combinatie en ik ben supergelukkig!

Auteur: Anna Kendrick
Uitgeverij: Touchstone Books

Hoe chaotisch kan een geest zijn? Anna Kendrick heeft duidelijk een stel hersenen dat af en toe eens serieus op hol slaat. De eerste pagina’s van het boek weerspiegelen dat helemaal. Ze springt van de hak op de tak en ik moest echt moeite doen om het verhaal te kunnen volgen. Dat het boek in het Engels is, maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Gelukkig wordt het vanaf de eerste échte hoofdstukken net iets rustiger. Ietsje, niet veel.

Kendrick beschrijft in het boek hoe ze niet alles zomaar in haar schoot geworpen kreeg. Hoe nadelig het was in het begin van haar carrière om klein te zijn. Maar ze hoe stilaan toch haar plekje verdiende in Hollywood. Wie zich verwacht aan een serieuze biografie over miss Pitch Perfect, komt bedrogen uit. Het is eerder een bundeling van anekdotes. Een samenraapsel van voorvalletjes en gebeurtenissen doorspekt met de nodige dosis humor.

Scrappy Little Nobody is geen serieuze literatuur. Eerder een leuk tussendoortje. Geen must read maar toch wel leuk om eens gelezen te hebben. Ik tel intussen al ongeduldig af naar Pitch Perfect 3. Weliswaar zonder Jesse maar met nog steeds heel wat andere PP-toppers.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Scrappy Little Nobody – Anna Kendrick

Geef een reactie