Boekenwurm, CommCommComm

Gelezen: How to Story – Tim Verheyden

Dat ik uitermate geboeid ben door Storytelling vertelde ik al eens eerder. In mijn boekencollectie dus ook heel wat ‘vakliteratuur’. How to Story was zo’n boek dat ik ooit op de Boekenbeurs kocht maar al veel te lang is blijven liggen. Hoog tijd om m’n storytelling-skills dus wat bij te schaven.

Auteur: Tim Verheyden
Uitgeverij: Lannoo Campus

Wie How to Story als een storytelling-bijbel wil gebruiken, komt wat van een kale reis thuis. How to Story legt zich toe op Storytelling voor Journalisten zoals de ondertitel al verklapt. Maar eigenlijk nog meer specifiek op Storytelling voor TV-journalisten. Het gaat echt over het vertellen van een beeldverhaal en meer nog een videoverhaal.

En op dat vlak kon ik er weinig van bijleren. Het is de basis die ik ook meekreeg in mijn opleiding Radio- en TV-journalistiek en misschien meer nog in mijn stage/interimperiode bij TV Limburg. Het is letterlijk een opleiding TV-journalistiek. Je leert er mensen vastgrijpen met je beeldverhaal, hoe je ze kan blijven boeien, hoe vooral de research en de voorbereiding de kern van je reportage zijn meer nog dan het werk in het veld. Wie dus start van een (bijna) leeg blad zal dus veel meer hebben aan dit boek.

Conclusie: Het geknipte boek voor een (beeld)journalist-in-wording. Wie liever gewoon schrijft of al enige (beeld)ervaring op zak heeft, komt bedrogen uit.

Getagd , , , ,

Geef een reactie