Struggle of life

As we speak #8

Op woensdag plan ik standaard een boekreview. Helaas is het boek nog niet uit en zal de review nog even moeten wachten. Het ideale moment om ‘as we speak’ nog eens boven te halen. Korte berichtjes over de afgelopen weken.

Leest: De Val van Matthias M. R. Declercq, het verhaal over het Scheldepeloton. Poëtisch geschreven en best aangrijpend, meer binnenkort in mijn volgende boekreview! Daarna ga ik verder met Leeslijst #12, de stapel magazines en denk ik eens na over Leeslijst #13. Gewoon nood aan meer leestijd. Ik ga die echt voor mezelf moeten creëren. Het zonnige weer van de afgelopen dagen lokt me ook naar buiten met een boek!

Eet: Vooral veel zelfgekookte dingen. En daar ben ik wel blij om. Ook al is het niet noodzakelijk gezonder. Toch ben ik blij dat ik mijn kookkunsten wekelijks kan verfijnen. Af en toe eens iets nieuws proberen met een kookboek in de hand en daarnaast terugvallen op ‘gouwe oudjes’. De afgelopen weken en maanden toch twee topadresjes aan mijn lijstje kunnen toevoegen: Hof ter Herck in Hoepertingen (steppegras, hiphoi!) en Ellis Gourmet Burger in Hasselt (homemade limonade en ice-tea, njam!). Het smaakte!

Sport: Oh ja! Want zoals je hier al kon lezen, ben ik eindelijk terug aan het lopen. Het doet echt wel deugd om terug te bewegen. ’s Morgensvroeg blijkt echt mijn beste moment voor een looptochtje. Heerlijk ontspannen aan de dag beginnen en de conditie blijkt beter dan ik dacht. Toch afgezien die eerste lessen.

Luistert: Naar m’n iPod. Onlangs had ik het geniale idee om AL mijn nummers op mijn iPod op shuffle te zetten. Echt een geniale ingeving. Ik ontdek pareltjes waar ik geen weet meer van had. De ideale soundtrack voor op de trein. En af en toe verrast opkijken als er een vergeten topplaat passeert. Ik ga nog even op shuffle verder. Mijn ouwe iPod mag me nog een tijd verrassen.

Kijkt: Net zoals de vorige keer nog altijd een grote Jani-fan met ‘Jani gaat …’ en ‘Shopping Queens’. Maar daarnaast kijkt ik elke week ook uit naar Perfect met Karen Damen. Wat een ongelooflijk topwijf is me dat toch. Ook nu weer een zalig programma. Op de digicorder wordt ook steevast De Sollicitatie opgenomen. De gesprekken zijn fascinerend om mee te volgen.

Kijkt uit naar: de grote vakantie. Mijn verlof ligt intussen vast, drie weken lang. Ik kijk er naar uit om alles eens aan de kant te schuiven en gewoon te genieten van Costa Casa (= thuis) dus. Gewoon ff op adem komen van een druk jaar.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “As we speak #8

  1. Ik vond het tot nu toe al heel mooi maar ik kijk te weinig TV om het allemaal mee te volgen, we zijn echte netflixers geworden 😀 Perfect ga ik wel verder volgen.

Geef een reactie