Boekenwurm, Struggle of life

Gelezen: Plan B – Evi Renaux

Evi Renaux vertelde eerder in Life on Sneakers al hoe van de ene op de andere dag haar leven overhoop werd gegooid door hevige rugpijnen. In Plan B bouwt ze daar op verder. Wat als je plotseling op zoek moet naar nieuwe uitdagingen om dat oude fysiek onmogelijk zijn. Iets om toch even bij stil te staan.

Auteur: Evi Renaux
Uitgeverij: Lannoo

In het begin herneemt Evi nog even waar ze vandaag komt, welke weg ze intussen al heeft afgelegd. Ik vreesde even voor een herwerking van haar eerste boek maar gelukkig  is het meer dan dat. Daarna komt het echt verhaal pas op gang. Evi vertelt hoe de ziekte haar eerst volledig uittelde maar hoe ze stap per stap toch terug wat naar boven kon klimmen en de draad van (een deel van) haar leven weer kon oppikken. Op een gegeven moment komt ze op een kruispunt in haar leven. Haar job is te intensief om nog uit te oefenen maar ze voelt zich fysiek nog te goed om zomaar op haar lauweren te rusten. Welke weg moet ze inslaan om toch voldoening te hebben en toch haar lichaam niet te hard uit te putten?

Het is wikken en wegen, voor- en nadelen tegenover elkaar zetten en uiteindelijk gewoon een keuze maken en er voor gaan. En dat deed Evi. Ze stortte zich op schrijven en probeerde een journalistieke carrière uit te bouwen, voorzichtig en met kleine stapjes. Zo begon ze ook te bloggen en smeet ze zich op sociale media. Een succes blijkt! Evi werkte een reeks columns uit voor Knack en kon hier en daar nog wat projectjes mee pikken. En tussendoor kan ze rust inbouwen om haar lichaam ook rust te gunnen.

Plan B is een inspirerend boek over hoe je het over een andere boeg kan gooien als je op een dag voor voldongen feiten staat. Toch had ik er net iets meer van verwacht. Hoe diepgaand haar vorige boek was, zo oppervlakkig blijft Plan B. Er had wat extra materie mogen inzitten en wat minder herhaling uit het vorige boek. Maar ondanks dat, blijft het een boek wat je aanzet tot nadenken. Het boek staat bol van de inspirerende quotes van bekende en minder bekende mensen. Evi draagt een boodschap uit waar je best eens bij stilstaat.

Wat zou ik doen als ik op een dag mijn huidige job niet meer zou kunnen doen? Ik denk dat ik een gelijkaardig pad als Evi zou bewandelen. Schrijven is nu eenmaal gewoon mijn ding. Maar dan zullen mijn armen dat wel nog moeten toelaten. Een andere optie kan ik me momenteel niet voor de geest halen, dat zal het moment dan moeten uitwijzen.

En jij, wat is jouw Plan B?

Getagd , , , ,

Geef een reactie