Boekenwurm

De Boekenfestijnbuit 2017

Afgelopen weekend was het weer Boekenfestijn in de Ethias Arena in Hasselt. Ik ben er al een paar jaar vaste klant. Hoewel de setting redelijk sec en totaal niet gezellig is, vind ik het toch leuk om rond te wandelen tussen de ellenlange rijen boeken die er liggen. Vaak aan een spotprijs.

Wie naar het Boekenfestijn gaat, kan maar beter voorbereid gaan. Het helpt als je prijzen van boeken kent om koopjes te kunnen doen. Je koopt er immers ook de grote populaire boeken van het moment, maar die zijn er niet echt goedkoper dan in een doorsnee boekenwinkel. Dus trek ik altijd naar het Boekenfestijn met een aantal voornemens.

Dit jaar waren dat:

 • Graag boeken goedkoper dan 6 euro (ik liet me een keer gaan met een boek van 6,99 euro).
 • Graag nieuwe auteurs waar ik nog niks van gelezen heb.
 • Als een boek deel uitmaakt van een reeks, dan moet het het eerste boek zijn of de hele reeks. Geen deel 2 of 3 zonder dat ik de rest heb (als de volgorde belangrijk is).

Die regeltjes zorgden voor een mooie stapel aanwinsten. Maar liefst 22 in totaal. En dan liet ik nog zeker 10 boeken achter die ik eigenlijk ook wel had willen meenemen.

Bestand_000-3

Ik doorloop m’n aankopen even stap voor stap.

Bestand_000

De boeken van Santa Montefiore had ik al een tijdje in de mot in de Standaard Boekhandel. Elk keer ik er passeerde, moest ik toch even kijken. Maar ik kwam er nog niet toe een exemplaar mee naar huis te nemen.

 • Santa Montefiore – Het vlinderkistje
 • Santa Montefiore – De vuurtoren van Connemara
 • Santa Montefiore – Valentina’s laatste reis

Bestand_002

Het Boekenfestijn betekent voor mij ook altijd chicklits kopen. Vorig jaar kocht ik een hele voorraad Sophie Kinsella. Dit jaar ging ik voor Jill Mansell. Hetzelfde verhaal als Santa Montefiore. Al verschillende keren in m’n handen gehad maar nog nooit gekocht. Dus bij deze.

 • Jill Mansell – Huisje, boompje, feestje
 • Jill Mansell – Je bent geweldig

Bestand_003Overal de boeken van Nora Roberts las ik al heel veel goeie reviews. Ik kende haar werk totaal niet. Het Boekenfestijn leek me dus het perfecte excuus om kennis te maken met haar boeken.

 • Nora Roberts – Verbonden door het lot
 • Nora Roberts – Duistere harten
 • Nora Roberts – Op zoek naar de bron
 • Nora Roberts – Onweerstaanbaar lekker
 • Nora Roberts – De kracht van het hart

Bestand_001

Nora Roberts heeft nog een pseudoniem. J.D. Robb. Ook over die boeken las ik al heel wat goeie reviews. En ze lagen daar zo mooi naar mij te glimlachen.

 • J.D. Robb – Vermoorde liefde
 • J.D. Robb – Vermoorde schoonheid
 • J.D. Robb – Vermoorde harten

Bestand_004

Ook Tess Gerritsen is zo’n ronkende naam waar ik nog geen enkel boek van las. Dat kwam mooi uit dus dat er een hele collectie van haar lag.

 • Tess Gerritsen – De Mefisto Club
 • Tess Gerritsen – De laatste sterft

Bestand_005

 • Sophie Kinsella – Hou je mond! om mijn collectie aan te vullen.
 • Karin Slaughter – Gevallen want ook die zat nog niet in mijn collectie.
 • Mhairi McFarlane – De meeste dromen zijn bedrog, geprikkeld na een leuke review die ik las.

Bestand_006

Soms bots ik er ook al eens op wat vakliteratuur. Het was niet veel maar deze drie konden mij wel prikkelen:

 • Bram Van Montfoort – Een jaar offline
 • Suzan Eikelenstam – Webhelden
 • Andrew Keen – De digitale afgrond

Bestand_007

En als laatste een kleine guiltypleasure. Omdat ik me onlangs voorgenomen heb om toch weer wat werk van Roald Dahl te lezen.

 • Roald Dahl – De Griezels

22 boeken dus. Ik had een goed gevuld mandje. Ik kan dus van een succesrijk Boekenfestijn spreken. Ik kijk nu al uit naar de editie van volgend jaar! 🙂

Ging jij al eens naar het Boekenfestijn? Wat was jouw  buit?

Getagd , , , , ,

15 gedachten over “De Boekenfestijnbuit 2017

 1. Wauw, wat veel mooie aankoopjes. Ik ben nog nooit eerder op een boekenfestijn geweest, maar waarschijnlijk ga ik dit jaar naar die in Utrecht 🙂 Ik ben trouwens erg benieuwd naar het boek ‘een jaar offline’, die klinkt erg interessant!

 2. Ik ging vaak in Gent en kocht de goedkopere exemplaren, doorgaans allemaal chicklit of Engelse klassiekers. We hebben nog zoveel te lezen dat we er inmiddels mee gestopt zijn.

 3. Lijkt me een heerlijke stapel boeken te zijn! Hier is het jaren geleden dat ik nog eens op een boekenfestijn ben geraakt maar in het verleden kwam ik ook altijd thuis met een leuke nieuwe stapel te lezen boeken 🙂

 4. Oeh, leuk! Hier is het al even geleden dat ik er nog was, maar vroeger probeerde ik vooral kookboeken te scoren. Sinds ik meer romans lees, ben ik er niet meer geweest. Maar de volgende keer dat ik ga, zal ik de afdeling kinderboekjes wellicht niet durven overslaan. Ai ai 🙂

 5. Daar zitten er héél veel tussen die ik zelf ook heb (gelezen). Ondertussen ga ik al zo’n 16 jaar naar het Boekenfestijn. In de beginperiode was vrijwel elk boek een koopje maar de laatste jaren moet je inderdaad meer opletten. Nog een tip wat die boeken van Nora Roberts betreft … hou de Kruidvat-folders in het oog. Af en toe staan daar acties in waarbij je drie boeken voor 7,5€ kan kopen. Op die manier heb ik mijn Nora Roberts collectie al enkele keren voor een mooie prijs kunnen uitbreiden.

 6. Ik koop weinig boeken, ga graag naar de bibliotheek tot ze een boek daar niet hebben probeer ik er gratis of tweedehands aan te komen. Werkt tot nu toe erg goed. Je hebt wel een paar hele leuke boeken erop staan. Heb er een paar op mijn leeslijst gezet.

Geef een reactie