Struggle of life

Start 2 Run #10, blijven volhouden!

Soms wou ik dat ik een topatleet was. Dan kon ik ff 5 km uit mijn mouw schudden alsof het niks was. Helaas, ben ik dat niet en is lopen dus nog steeds afzien en hard werken. En zeker nu de werkdagen ook weer wat drukker worden, blijft lopen een opgave. Ik neem je even mee door de afge-LOPEN twee weken (heb je ‘em, flauw mopje ;)).

Het weer weet niet echt wat het wil de afgelopen weken. Eerst quasi tropische temperaturen en nu regen met hopen. Niet goed voor mijn loopplanning in elk geval. Ik heb de afgelopen maanden geleerd dat ik beter niet kan lopen boven de 20 graden. Ik zweet dan keihard, verlies veel zout om dan uiteindelijk zwarte plekken te zien in het ergste geval.

Ochtendloopjes blijven dus absoluut m’n ding. Maar echt aanmoedigend is het ook niet als je op zaterdagochtend wakker wordt en het regent redelijk hard. Maar goed, kiezen voor de korte pijn, wachten op een iets droger momentje en gewoon vertrekken. Dat blijkt nog altijd de beste oplossing.

Start 2 Run - vrije training
Als het niet bolt, dring je beter niet aan.

De afgelopen twee weken kon ik enkel in het weekend lopen. De NMBS werkte door de week niet echt mee om mij op tijd thuis af te leveren om nog te kunnen gaan lopen. Met als gevolg: enkel lopen op zaterdag en zondag. Niet goed dus. En dat heb ik afgelopen zaterdag gevoeld. De eerste 15 min gingen nog behoorlijk maar daarna slabakte het serieus. Het bolde voor geen meter meer en de hemelsluizen gingen groot open. Na 23 min Start 2 Run gaf ik de pijp aan Maarten. Daags nadien probeerde ik opnieuw met meer succes.

Ik zal helaas moeten leren leven met de regendagen. Daarom ga ik ook op zoek naar alternatieven. Vanavond start de BBB terug en wie weet kruip ik komende winter toch maar eens op de fiets. Dan kan ik in het weekend gewoon mijn looptochtjes van 30 min blijven doen om volgend voorjaar de lat misschien toch iets hoger te kunnen leggen.

Hoe zit het met jouw sportieve prestaties?

Getagd , , , , ,

5 gedachten over “Start 2 Run #10, blijven volhouden!

  1. Die 20° grens speelt hier ook. Dus leve ochtendloopjes, maar ’t is inderdaad niet makkelijk in te plannen. Momenteel lig ik in de lappenmand: lopersknie. Straks naar de kiné. Ik word er ongelooflijk ambetant van, want was naar mijn gevoel goed bezig (beetje té goed allicht.)

    1. Herkenbaar. Na m’n eerste Dwars door Hasselt eerst scheenbeenvliegontsteking en vlak erna patellapeesontsteking. Maar na veel rust nooit meer last gehad gelukkig. Goed verzorgen en dan blijven volhouden! Het helpt :).

  2. Met ups en downs: doordat het ’s avonds terug vroeger donker is ga ik dan veel minder joggen en is het beperkt tot in het weekend. Er is een vaag plan om ‘ ochtends vroeger op te staan maar daar ben ik mentaal precies nog niet klaar voor 😉

Geef een reactie