Boekenwurm

Gelezen: De Mutsels van Moppe – Marc de Bel

Mijn liefde voor Marc de Bel heb ik hier al meermaals verklaard. Ik ben er als de kippen bij om naar de boekhandel te rennen als er een nieuw boek uitkomt. Toen ik in de catalogus zag dat er in september een nieuw boek van hem uitkwam, stond ik te trappelen van ongeduld.

Marc de Bel - De mutsels van Moppe

Auteur: Marc de Bel
Uitgeverij: Van Halewyck

Kinderverhalen zijn de leukste. De wonderlijke fantasiewereld waar alles kan, is toch niet te vergelijken met het realisme in boeken voor volwassenen. En laat die fantasiewereld nu toch ook weer heerlijk aanwezig zijn in De Mutsels van Moppe. De Boeboeks trekken er weer op uit voor een nieuw avontuur. Pit en Puf op hun best, bijgestaan door de dieren uit het bos.

Pit en Puf maken kennis met maffe Moppe. Een huppelende, vrolijke alpaca. Ze mogen rondjes rijden op zijn rug en beleven de tijd van hun leven. Tot ze op een dag bij Moppe komen en Moppe er toch maar ongelukkig bij ligt. De ideale missie voor Pit en Puf om Moppe weer te doen huppelen.

De Mutsels van Moppe is weer een superschattig verhaal van dieren die om elkaar geven en voor elkaar door een vuur gaan. Pit en Puf zijn misschien wel de jonkies maar toch maar weer mooi de helden van het verhaal. Het boekje leest ongelooflijk vlot. Zonder dat je het weet, vlieg je er door heen. En ben je stiekem een klein beetje teleurgesteld dat het verhaal er al op zit.

Niet enkel het verhaal is megaleuk, ook de tekeningen zijn superknuffelbaar. Je kan je zo voorstellen hoe zacht de pels van alpaca’s moet zijn. En hoe übersnoezie is Slumpie op die tekening achteraan het boek? Ik zou hem zo als knuffelkonijn in huis nemen. Kortom, De Mutsels van Moppe is weer een meer dan geslaagd Marc de Bel-boek. Een aanrader voor kleine en grote kinderen.

Ik kreeg van Uitgeverij Van Halewyck een reviewexemplaar van het boek in ruil voor een eerlijke review.

Getagd , , , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: De Mutsels van Moppe – Marc de Bel

Geef een reactie