Struggle of life

Katrien ging yoga doen met Evy Gruyaert!

Of ik zin had om eens een yogasessie met Evy Gruyaert te volgen? Het zou in Limburg doorgaan. En het bleek dan nog eens vlakbij huis te zijn ook. Zaterdag 4 november trok ik dan ook met veel plezier richting Kozen. Ik was superbenieuwd! Het was toch al even geleden dat ik nog yoga gedaan had en met twee ontstoken polsen zou het wel een uitdaging zijn.

We werden warm onthaald in B&B Pelender in Kozen. Een prachtige locatie voor wat een heerlijk ontspannende ochtend zou worden. In de schuur van het verblijf lagen alle matjes al mooi op een rij. De schuur voelde wat kil aan qua temperatuur maar de inspanning van de yoga zou er wel voor zorgen dat we lekker warm kregen.

Yoga met Evy (3)
(c) Yoga met Evy

Evy Gruyaert zorgde voor een kleine introductie en liet ons rustig starten met wat ademhalingsoefeningen. Daarna volgden wat oefeningen om het lichaam los te maken. Een goeie opwarmer, zeker ook voor de mensen doe nog nooit aan yoga deden. Een rustige start maar stilte voor de storm want daarna volgden toch wel en paar pittige oefeningen.

Daarna namen we op handen en knieën plaats op de matjes. Tenen in de mat krullen en dan je scheenbenen van de grond heffen. Pittig als eerste échte oefening. Zeker met twee ontstoken polsen zoals ik. Maar goed, het was wat zoeken naar de juiste houding van de handen maar ik kon het toch volhouden.

Yoga met Evy (2)
(c) Yoga met Evy

Twee traditionals konden niet ontbreken in de sessie: downward facing dog en de zonnegroet. De beton als ondergrond maakte het allemaal wat uitdagender. Twee blauwe knieën zijn mijn deel. Gelukkig kon ik af en toe mijn sjaal onder m’n knieën leggen. Het verlichtte de drukpijn toch wat. Er volgden nog een hoop stretch- en twistoefeningen die redelijk toegankelijk waren voor iedereen. Al vond ik mijn rechtervoet pakken met mijn linkerhand toch wel een uitdaging. Afsluiten deden we met volledige relaxatie, mentale rust opzoeken. Om zo uiteindelijk te ‘ontwaken’ en met een ‘namaste’ de sessie af te sluiten. Daarna was er ruimte voor een hapje en drankje en om wat na te praten en ervaringen uit te wisselen.

Yoga met Evy (1)
(c) Yoga met Evy, check mij: tweede vooraan met de grijze-felgroene trui!

Ik vond het een ontzettend leerrijke ervaring. Evy weet het boeiend en uitdagend te houden, heel de sessie lang. Voor de nieuwelingen lijkt het me een uitstekende kennismaking, er komen heel wat verschillende oefeningen aan bod. Prikkelend genoeg om je meer van yoga te willen leren kennen. Anderzijds is de sessie ook uitdagend genoeg voor mensen die al wel eens eerder yoga gedaan hebben. Al kan ik me wel voorstellen dat zij misschien liever wat meer feedback en assistentie krijgen tijdens de poses. De poses worden vlot afgewisseld waardoor er niet altijd de tijd is om diep in te gaan op de juiste afwerking

Het was voor mij de perfecte smaakmaker na het Yoga met Evy-boek en de eerste test met de Yoga met Evy-app. Ik merk wel dat de echte lessen toch nog net iets meer mijn ding zijn dan de app. Ik geef veel sneller op als ik zelf met de app aan de slag ga. Maar misschien was dit wel de perfecte trigger om komende winter toch weer met de app aan de slag te gaan.

Wil je zelf aan de slag met de app of wil je eens een sessie Yoga met Evy bijwonen? Dan vind je alle informatie op de website en de Facebookpagina van Yoga met Evy. De sessie is een echte aanrader voor wie eens wil proeven van yoga. Een dikke dank je wel aan Energylab dat ik een sessie mocht bijwonen.

Getagd , , , , ,

3 gedachten over “Katrien ging yoga doen met Evy Gruyaert!

  1. Lijkt me inderdaad wel fijn te zijn om zo eens een les te volgen. Zelf doe ik aan ’thuis’yoga met Adriene, maar dat is denk ik toch wel nog wat anders dan een echte les met Evy

Geef een reactie