Boekenwurm

Gelezen: Hard – Leen Dendievel

Hard was zo’n boek dat al lang op m’n verlanglijstje stond. Om de een of andere reden fascineerde het me wel. Ook al wist ik totaal niet wat ik er mocht van verwachten. Toen ik vlak voor kerst nog een pakje moest bestellen bij Bol.com was Hard het perfecte excuus om voor gratis levering te zorgen. Het verzeilde toch nog even op m’n to be read-stapel vooraleer ik het eindelijk begon te lezen.

img_3928

Auteur: Leen Dendievel
Uitgeverij: Horizon

Hard, liefde sterft nooit is een supermooie hardcover. Het is een compact boekje maar met een bijzonder simpele maar mooie lay-out in wit-zwart-rood. Het is geen verhaal maar de neerslag van de scriptie die Leen Dendievel schreef. In Hard gaat ze na of een gebroken hart echt pijn kan doen. En dan heb ik het niet over mentale pijn maar echt fysieke pijn.

Een gebroken hart is best wel een zwaar en beladen thema. Het is iets wat je emotioneel wel meedraagt. Doordat het boek de neerslag van een scriptie is, is het niet echt een makkelijk te lezen relaas. Je moet er best wel wat moeite voor doen. Maar toch blijf je lezen want het is sowieso wel een boeiend onderwerp.

Achteraf bekeken heb ik niet superveel bijgeleerd. Maar toch had ik nog nooit stilgestaan bij het traject dat je aflegt als de liefde stopt. Vooral op dat vlak was het dus boeiend om te lezen. De hoofdstukken zijn vrij kort wat het lezen zeker bevordert. De compacte grootte van de pagina’s zorgen er mee voor dat je toch wat vooruitgang kan boeken op korte tijd.

Ik vind Hard geen must-read maar wel een aanrader voor wie zich eens in het thema liefde en gebroken harten wil verdiepen. Het biedt je een iets andere kijk op de normale gang van zaken.

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Hard – Leen Dendievel

Geef een reactie