Boekenwurm

Gelezen: Amoras – De complete saga – Willy Vandersteen

Iedereen kent Suske en Wiske wel. De bekende stripfiguurtjes bestaan al jaren maar kregen een jaar of 5-6 geleden een volwassen spin-off. Getekend door Marc Legendre en Charel Cambré, gebaseerd op het bekende werk van Willy Vandersteen uiteraard. Toen ik onlangs bij Lang Zullen We Lezen de derde strip van de tweede reeks won, vond ik dat ik Amoras toch wel eens mocht ontdekken.

Auteur: Marc Legendre & Charel Cambré
Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Het was lang geleden dat ik nog eens een strip las. En dan kan je Amoras bezwaarlijk gewoon een strip noemen. De complete saga is een bundeling van 6 strips in de reeks Amoras. De figuren blijven herkenbaar uit de Suske & Wiske-strips maar de stijl is totaal verschillend. Alles kreeg een veel volwassenere look en de tekeningen zijn bij momenten duister en mysterieus. Het verhaal kreeg een upgrade om meer in de volwassenstijl te passen.

Amoras is niet meteen een makkelijk verhaal. De strip start met Suske in het jaar 2047. Maar het verhaal is een constante tijdreis doorheen verschillende tijdperken. Allemaal om een grote ramp te voorkomen. Dat zorgt ervoor dat je heel aandacht moet blijven want zonder je het weet zou je de draad weleens kunnen verliezen. Het maakt het verhaal wel wat verwarrend maar tegelijk houdt het de spanningsboog ook hoog.

Na zes strips weet ik nog niet heel goed wat ik er echt moet van vinden. Het is leuk om Suske & Wiske eens in een totaal andere setting en stijl te zien. Je vindt duidelijk de basis terug in de strips, goed voor de herkenbaarheid maar toch kregen de figuren ook een duidelijke make-over, ook positief. Maar ik miste wat duidelijke lijnen die het verhaal iets makkelijker volgbaar zouden kunnen maken. Zeker als Amoras-noob. Toch heeft het verhaal ook heel wat positieve elementen want je wil gewoon weten hoe het afloopt en er zitten best wel wat cliffhangers in verwerkt. En zelfs na het lezen van de laatste pagina ben je er nog niet helemaal uit. Hoog tijd dus om aan de tweede reeks te beginnen, misschien zie ik dan wel het licht ;).

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Amoras – De complete saga – Willy Vandersteen

Geef een reactie