Boekenwurm

Gelezen: #Fitbody – Delphine Steelandt

Toen ik tussen de lifestyle- en kookboeken van de bib dook voor het boek van Sandra Bekkari, kwam ik ook de boeken van Delphine Steelandt tegen. Dankzij Josefien maakte ik al eens kennis met de boeken en werd ik getriggerd om ze toch eens door te nemen. Ik wist niet zo goed waar ik me moest aan verwachten maar ik was wel benieuwd.

IMG_7050

Auteur: Delphine Steelandt
Uitgeverij: Lannoo

Delphine werkt met het programma ‘100 days of dedication’. Ze deelt dat programma op in drie fases. Fase 1 is de vetverbrandingsfase, fase 2 de opbouwfase en fase 3 is de onderhoudsfase. In elke fase combineert ze gezond eten met veel beweging. Het is een heel praktisch boek dat je bijna bij het handje neemt. Eigenlijk moet je het maar gewoon stap voor stap volgen en afwerken. Elke fase wordt geïllustreerd met concrete schema’s, specifieke oefeningen en recepten op maat. Ik hou wel van die aanpak. Voor iemand met weinig ervaring in gezond eten en bewegen kan dit de perfecte leidraad zijn.

Ik botste daarentegen wel op wat bezwaren. Laat me starten met het beweegluik. Het is een heel intensief programma dat verwacht dat je 4 à 5 dagen per week de tijd kan maken om specifieke oefeningen in te plannen. Goed als je een lege agenda hebt en geen andere activiteiten. Maar ik probeer 2 à 3 keer per week te lopen en in de frissere maanden pik ik al eens een BBB-les mee. Als ik dat nog moet combineren met 4 à 5 dagen oefeningen, dan kan je mij bij elkaar vegen.

Het eetluik is ook meer Pascale Naessens dan Sandra Bekkari. Wat ik daarmee bedoel? Dat de meeste ingrediënten die ze gebruikt niet zo voor de hand liggend zijn. In mijn plaatselijke supermarkt kan ik veel dingen al niet vinden. Koken wordt dan heel tijdsintensief en niet voor de hand liggen. Daarnaast is het ook jammer dat niet elk recept wordt geïllustreerd met een foto, een gemiste kans. Want prachtige foto’s, dat doet eten.

Het is over het algemeen een heel intensief programma. Zowel op eetvlak als op fysiek vlak wordt heel veel van je verwacht. Daardoor kan ik me inbeelden dat het programma heel wat mensen afschrikt. De lat ligt hoogt, al geloof ik er wel in dat als je er de tijd voor hebt, het wel werkt.

Wat ik wel ga meenemen uit het boek? Ik heb wat oefeningen geselecteerd die ik wil combineren met m’n loopsessies. Ik voel dat ik wat extra kracht in de benen kan gebruiken en buik- en rugoefeningen komen ook wel van pas. Ik zocht trouwens al een tijdje naar wat spierversterkende oefeningen ter aanvulling van m’n looptochtjes dus daar komt het wel van pas. En hier en daar pik ik toch een receptje mee voor een tussendoortje. Iets met pure chocolade kan niet slecht zijn, toch?

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , , ,

3 gedachten over “Gelezen: #Fitbody – Delphine Steelandt

  1. Ik word ook vaak getriggerd om van die boeken mee te nemen en begin dan vol goeie moed, maar het volhouden is toch heel andere koek. Al pik je er altijd wel iets van op dat je hopelijk nog kan gebruiken.

  2. Qua eten vind ik het programma goed vol te houden hoor. In het begin is het inderdaad wel wat zoeken, maar na een tijdje weet je vrij goed wat er kan en mag en wat je beter niet eet. Qua vreemde producten, ik vermoed dat je doelt op de verschillende soorten bloem? Dat heb ik opgelost door ze te bestellen bij Pit & Pit 🙂 Maar ik geef je gelijk, elke dag oefeningen doen, zelfs al is het maar voor 15 minuten, dat haal ik ook niet.

Geef een reactie