Boekenwurm

Gelezen: #Fitplus – Delphine Steelandt

Eerlijk? Ik dacht dat ik een geweldige kemel had geschoten toen ik dit boek mee naar huis bracht. Ik leg je zo meteen graag uit waarom. Na #Fitbody was ik niet helemaal overtuigd maar wilde ik het toch nog een kans geven. Zouden de 100 days of dedication echt helemaal niks voor mij zijn? Of zat er toch nog een hoekje aan dat me kon bekoren?

IMG_7049

Auteur: Delphine Steelandt
Uitgeverij: Lannoo

Ik had #Fitplus aanvankelijk geïnterpreteerd als ‘een stap verder dan #Fitbody’. Een uitbreiding zeg maar. Het was pas toen ik het boek ging lezen dat ik even stilstond bij de iets oudere datum op de cover. Mijn eerste reactie: ‘Zou het?’. Ja dus, maar gelukkig niet helemaal op de manier die ik dacht. De insteek van #Fitplus is ‘Op naar 100 jaar in 100 dagen’. Ongeacht je leeftijd dus ervoor zorgen dat je de 100 jaar kan halen door een gezonde levensstijl toe te passen. Dat komt dus ook wel van pas voor een 33-jarige.

#Fitplus start net als #Fitbody met een theoretisch luik waarin de filosofie van 100 days of dedication wordt uitgelegd. Voor mij was het iets teveel dubbelop met #Fitbody maar voor wie dit het eerste boek van Delphine is, komt het waarschijnlijk wel nog van pas. Anders word je zomaar in het diepe gegooid. Gelukkig worden er hier en daar ook andere accenten gelegd omwille van de iets andere insteek. Daardoor blijft het wel de moeite om alles in zijn geheel door te nemen.

Delphine deelt ook hier haar programma op in drie delen: de herontdekkingsfase, de herlevingsfase en de ‘op naar de 100′-fase. Elk onderdeel heeft bijbehorende voedingstips en aparte schema’s die je een weekmenu en bewegingsadvies geven. Toch blijf ik het een superintensief programma vinden als je alles wil toepassen. Niet qua zwaartegraad maar qua inspanning die het kost om een menu uit de juiste categorie te maken en daar dagelijks nog eens de juiste bewegingsoefeningen aan vast te koppelen. Al begrijp ik ook dat dat in dit geval misschien makkelijker is voor iemand die op pensioen is, dan voor iemand met een fulltime job zoals ik. Het is wel positief dat het superconcreet is en bij wijze van spreke hapklaar is. Voor veel mensen zal dat zeker ook een stimulans zijn.

Wat neem ik mee uit het boek? De menu’s zijn niet echt m’n ding maar sommige recepten uit het boek spreken me wel aan. Zeker als het over (gezonde) tussendoortjes gaat, daar kan ik wel wat hulp mee gebruiken. Het is wel een voedingsstijl die me ligt. Ook uit de fysieke oefeningen pik ik wel een aantal dingen mee om zelf tussendoor eens te proberen. Mijn loopactiviteiten kunnen wel wat spierondersteuning gebruiken. Net zoals het vorige boek dat ik van Delphine las, ben ik niet helemaal overtuigd van haar manier van werken maar vind ik zeker wel dat er heel wat goeie elementen inzitten.

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 21,99 euro.

Getagd , , , ,

Geef een reactie