Boekenwurm

Gelezen: Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale

Jeuj, hoera! Harriet Manners is er weer in deel 5 van Geek Girl. Ik moest er heel even op wachten. Want de reeks leek even verdwenen uit de rekken van de bibliotheek. Maar gelukkig had ik een paar weken later meer geluk en stonden ze weer. Niet twijfelen dus en deel 5 mee naar huis nemen. De voorlaatste Geek Girl.

IMG_7482

Auteur: Holly Smale
Uitgeverij: Gottmer

Harriet Manners lijkt eindelijk haar draai gevonden te hebben. Ze heeft nu haar eigen gang. Met Nat, India, Jasper en Toby heeft ze vier toppers aan haar zij. En ze hebben intussen een vaste plaats om samen te komen want de ouders van Jasper hebben een koffiebar. Ze mogen dan wel allemaal andere paden bewandelen, door samen te komen kunnen ze de banden toch aanhalen. En Harriet zou Harriet niet zijn als ze elke bijeenkomst tot in de kleinste details probeert in de hand te houden.

Ook Wilbur is terug van de partij. Hij richt zijn eigen modellenbureau op en vraagt Harriet om voor hem te tekenen. Harriet twijfelt niet en zet een nieuwe stap in haar modellencarrière. Ook al lijkt dat niet helemaal van een leien dakje te lopen. Op z’n Harriets zeg maar. En samen met haar modellencarrière lijkt ook de relatie met haar vrienden niet meer zo goed te zijn. Ze zit in een dipje. Maar gelukkig zijn er haar vader en oma Bunty die haar er doorslepen en haar kansen helpen creëren.

Deel 5 is net zoals de eerste vier delen een typische Geek Girl. Geek Harriet, ontzettend slim, vol met weetjes maar soms zo ontzettend onhandig en een grote controlefreak. Maar je blijft er van smullen. In al haar onschuld leef je zo mee met Harriet. Je wil zelf meespelen in het verhaal en er voor zorgen dat het goed afloopt, haar een duwtje in de juiste richting geven. Uiteraard beleeft Harriet avonturen die je in de echte wereld niet voor mogelijk houdt, maar dat kantje maakt er net een heel goed verhaal van.

Geek Girl is een licht verhaal. Elk boek leest als een trein. Deel 5 had ik in twee dagen uit. Sneltreinvaart dus. Superleuke tussendoortjes, maar de boeken ’tussendoortjes’ noemen is wat oneerbiedig want het zijn gewoon supertoffe boeken die je zelf zeker eens moet lezen. Deel 6 ligt al op mijn to be read-stapel om gelezen te worden. Al ben ik wel terughoudend, want het is het laatste deel van de reeks met topwijf Harriet Manners. Ik weet alleen niet of ik al klaar ben om afscheid van haar te nemen.

Wil je mijn reviews van de vorige delen ook lezen? Dat kan:

Je vindt het boek op Bol.com. Voor de paperback betaal je 16,99 euro.

Getagd , , , ,

1 gedachte over “Gelezen: Bekent kleur (Geek Girl #5) – Holly Smale

Geef een reactie