Klein en groot geluk

NYC – dag 1

Aangekomen op JFK Airport namen we de ‘Airtrain’ richting Howard Beach Station. Van daaruit konden we de metro op richting Manhattan. Het werd een rit van een bijna 1,5 u waarin we tal van metrostations in Brooklyn en Manhattan passeerden. Tegen half 4 waren we aan 42th Street. Een metrostation vlakbij het hotel dat we geboekt hadden.

Eens boven de grond was het even aanpassen. Veel volk, het stratenplan leren kennen en na 1,5 u ondergrondse metro ook weer licht. Maar vrij vlot vonden we de juiste weg naar hotel Belvedere. We werden vriendelijk onthaald en na wat papierwerk kregen we de sleutels voor onze hotelkamer.

Tijd om onze intrek te nemen, uit te pakken en ons wat op te frissen. Ik zou de komende 5 dagen een kingsize bed delen met D. Geen nood want zelfs als we allebei onze armen breed uitstaken, raakten we mekaar amper. Zee van plaats dus.

Even bekomen van de reis en wat verfrissing zoeken in de badkamer. Maar niet te lang, want time is money, isn’t it? Tijd dus om een eerste verkenning te doen. Pak je biezen en de straat op. Zo gezegd, zo gedaan.

We bleken op 2 blocks van Times Square te zitten. Ideaal dus om de benen even te strekken en een kijkje te nemen op een van de bekendste straten van New York. We maakten kennis met de talrijke ledschermen, bekende tekenfilmfiguren en talloze kledingwinkels. We wandelden door het Theatre District, langs Madison Square Garden en weer terug langs 8th Avenue. Goed voor een wandeling van een uur of 2.

Maar beweging laat de maag knorren. We wilden het onszelf niet te moeilijk maken en kozen voor Mc Donalds. Weliswaar onder één voorwaarde. De komende dagen zoeken we leuke plekjes om te eten en negeren we hamburgers. Check, we have a deal!

21 u, buikjes rond gegeten en de jetlag sloeg toe. Tijd om naar het hotel terug te keren en onder de lakens te kruipen. Tot morgen!

Getagd , , ,

0 gedachten over “NYC – dag 1

Geef een reactie