Klein en groot geluk, Struggle of life

Mijn 22 voor 2022 – hoe gaat het ermee?

Het idee pikte ik ooit op bij Kelly van Tales from the Crib maar eigenlijk deed ik er nooit iets mee. Tot ik de eind 2021 dacht, waarom maak ik niet eens zo’n 22 voor 2022-lijstje? Voor mij zijn het geen doelen. Meer een lijstje aanleggen om af en toe eens tijd voor mezelf te maken. We zijn intussen bijna vijf maanden ver in het jaar. Hoog tijd voor een eerste tussenstand!

 1. 🟡 25 boeken lezen, waarvan 6 vakliteratuur. Bon, deze gaat makkelijker dan ik had gedacht. Ik las intussen al 21 boeken, nummer 22 is bijna uit. Daarnaast las ik nog wat tijdschriften en slaagde ik erin mijn ‘nieuwsbrieven die ik zeker eens moeten lezen’ allemaal te lezen. Check dus.
 2. 🟢 3 nieuwe recepten uitproberen. Die aangepaste voeding zorgde ervoor dat ik noodgedwongen anders moest gaan koken en dus andere recepten moest uittesten. Deze is intussen dus volledig afgewerkt.
 3. 🟠 Een Pitch Perfect-marathon houden. Deze is er nog niet van gekomen. Hoog tijd voor een dagje me-time-chilltime.
 4. 🟡 6 dates met vriendinnen. Ook deze gaat verbazend goed. Er staan al vijf dates op de teller. Nog eentje te gaan. Niet dat ik daarna ga stoppen met mijn vriendinnen te zien, maar dat semi-einde van corona heeft er precies wel voor gezorgd dat we elkaar weer veel meer zien.
 5. 🟠 Een massage. Ook van deze moet ik eens werk maken, dat is er nog niet van gekomen.
 6. 🟠 Een weekendje weg. Hetzelfde voor deze. Een plannetje voor de grote vakantie misschien.
 7. 🟠 Een volledige dag lezen. To do’tje. Ik moet mezelf dringend eens een paar dagen verlof cadeau doen.
 8. 🟠 Twee keer naar de wellness. Nu we elkaar meer zien, gaat dat er zeker van komen.
 9. 🟢 Slechts één waardevolle, duurdere opleiding volgen. Het werd het WebKicktraject van Kathleen Verhetsel, het soort opleiding dat al jaren op mijn wishlist staat. Eindelijk eens een deftige website leren bouwen in een van mijn meest favoriete systemen, WordPress. Check!
 10. 🟠 Een volledige dag in pyjama doorbrengen (niet ziek). Zelfs toen ik onlangs ziek was, was het niet in pyjama. Nog een van die to do’tjes dus.
 11. 🟠 Koekjes bakken. Bij die aangepaste voeding hoorden niet meteen de koekjes die ik in gedachte had. Ik moet gewoon eens een ander receptje zoeken.
 12. 🟡 6 datenights met de #bf. Dat gaat redelijk goed. We hebben er al vier kunnen afvinken dit jaar, elke maand eentje. De vijfde voor deze maand staat al gepland.
 13. 🟢 Een nieuwe puzzel van 1000 stukjes maken. Checkerdecheck! Het werd ‘WK Cyclocross’ van Jan Van Haasteren in het weekend van het WK Cyclocross gemaakt en al.
 14. 🟠 Een verjaardagsfeestje met vrienden. To do’tje aangezien ik pas in augustus verjaar!
 15. 🟡 Twee escape rooms doen. In februari deed ik er eentje in een Harry Potter-kleedje in Hasselt. De eerste keer dat ik niet buitengeraakte. Nu niet meteen daarom, maar ik vond het een rare escape room. Misschien zijn die zogenaamde ‘magische’ escape rooms toch minder mijn ding. Geef mij maar de codes, raadsels, sleutels en slotjes.
 16. 🟡 Twee keer per maand journalen. Januari en februari gingen goed, maart viel volledig in het water. Tijd om me te herpakken in april.
 17. 🟢 Een loopband kopen. Check. Hij was er stiekem al. Maar ik gebruikte hem tot begin maart goed. Nu het ’s morgens weer licht is en het zonnetje vaker schijnt, is lokroep van buiten te groot en kies ik terug voor buitenloopjes.
 18. 🟢 Een wandeling van meer dan 15km maken. Deze zat plots in een onverwacht hoekje. We besloten met de collega’s naar Scherpenheuvel te wandelen vanuit het station van Leuven. Voor een beweegchallenge. Goed voor 32km en 4 blaren. Maar zo ongelooflijk trots op mezelf!
 19. 🟢 Naar de osteopaat. Al twee keer zelfs, binnenkort en derde en waarschijnlijk laatste keer. Check!
 20. 🟡 10 km lopen. Ik was goed op weg tot die ziektebeestjes langskwamen. Ondertussen heb ik het lopen terug opgenomen, 10km zit er nog niet meteen in maar ik bouw stilaan aan mijn weg terug.
 21. 🟢 Een nieuwe vaste schoonheidsspecialiste zoeken. Check! Ik vond er eentje in buurt, blij en al. En ik ga binnenkort voor de derde keer langs. The place to be? Mon-a-Lisa Skincare.
 22. 🟠 Een boekenuitstap doen. To do’tje voor de komende maanden! Hij staat gepland. Samen met Zwartraafje en Fiekefatjerietjes.

De balans is eigenlijk bijzonder positief. 7 afgewerkte puntjes, 6 puntjes die bijzonder goed lopen en bijna gehaald werden. Dat is 13 op 22 en dus nu al geslaagd. Die 9 andere zijn werkpuntjes voor de komende weken en maanden!

Hoe staat het met jouw 22 voor 2022?

Getagd , ,

4 gedachten over “Mijn 22 voor 2022 – hoe gaat het ermee?

 1. Zo tof dat je een boekenuitstap gaat doen! En zo’n ganse dag lezen is een goeie, daar ga ik in mijn verlof ook eens werk van maken.

 2. Zo’n pyamadag lijkt me heerlijk. Misschien moet ik dat ook maar eens doen. Op de een of andere manier voelt een dag dan meteen veel ontspannender aan. Laat je me nog eens weten wat er NIET in de koekjes mag zitten dan probeer ik er eens mee over na te denken want koekjes uit je leven bannen is natuurlijk geen optie.

Geef een reactie