Boekenwurm

Gelezen: Helden van de Tour – Jan Cleijne

© Jan Cleijne
© Jan Cleijne

Auteur: Jan Cleijne

Uitgeverij: Oog & Blik, De Bezige Bij

Een hele tijd terug las ik in een kwaliteitsvol wielertijdschrift iets over ‘Helden van de Tour’. Een graphic novel van Jan Cleijne. Mijn nieuwsgierigheid werd geprikkeld en ik plaatste het boek op mijn wishlist.

Helden van de Tour (1)
© Jan Cleijne

Mijn wishlist is het lijstje dat ik bovenhaal als ik een boekhandel binnenstap. Dan maak ik de afweging welk boek op dat moment voor mij het interessantste is. Helaas trof ik ‘Helden van de Tour’ nooit aan in een doorsnee boekhandel. Tot ik een tijdje terug nog eens in Leuven kwam om te shoppen.

Ik wandelde er voorbij Gobelijn Strips. Een beestig leuke boekenwinkel in de Mechelsestraat. Als er een plek was waar ze het boek dat ik al zo lang zocht zouden hebben, was het daar wel. Helaas pindakaas, uitverkocht en dus niet in voorraad. Maar ik was al opgelucht, het was de eerste verkoper die het niet in Keulen hoorde donderen toen ik er achter vroeg. Mijn boek werd besteld en een week later was het al beschikbaar.

Helden van de Tour (3)
© Jan Cleijne

Als een kostbaar bezit pakte ik het boek onlangs ter hand. Een waar pareltje. Grafisch heel sterk gemaakt met eerder duistere tekeningen. Maar wat een ontdekking. Het is een totaal andere manier om eens een wielerverhaal te lezen. Het boek schetst enkele belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de Ronde van Frankrijk. Alle groten komen aan bod en ook het dopingverhaal wordt niet uit de weg gegaan

Helden van de Tour (2)
© Jan Cleijne

Samengevat: Een pronkstuk voor in mijn kast. Leuk gemaakt, prachtig beeldmateriaal. Een ontdekking. Ik hoop er zo nog veel op de kop te tikken!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Helden van de Tour – Jan Cleijne

Geef een reactie