Boekenwurm

Gelezen: Bahamontes, uit liefde voor de stiel

Mijn liefde voor de koers zal intussen al wel blijken uit mijn blog, niet? Bijbehorende lectuur is dan nooit achtergebleven. Wielerverhalen zijn immers altijd een stukje heroïscher dan andere. Ik ga maar al te graag op zoek naar pareltjes in de wielerliteratuur. Bahamontes is er zo eentje.

Bahamontes Magazine

Een dikke drie jaar ligt Bahamontes intussen in de winkel. Ik ben een fan van het eerste uur. Dankzij een gouden tip van een toenmalige collega (merci Dion!). Nog voor het op de markt lag, nam ik al een abonnement. De previews zagen er immers uitstekend en veelbelovend uit. Zo’n kans mocht ik niet laten liggen.

Drie jaar later heb ik er geen spijt van en ben ik intussen een grote adept geworden. Bahamontes combineert immers inhoudelijk straffe, goed uitgewerkte artikels met fotografisch ijzersterk materiaal. Artikels waarvan ik alleen maar kan dromen dat ik ze geschreven heb en foto’s van een kwaliteit die mijn amateurfoto’s wellicht nooit zullen hebben.

4 keer per jaar verschijnt er een exemplaar. Stuk voor stuk pareltjes. Ware boekjes en niet zomaar magazines die na één leesbeurt klaar zijn voor de papierbak. Wel collectorsitems die ik koester in mijn boekenkast. En waar ik af en toe nog eens opnieuw door blader.

Hun motto is niet voor niets ‘Uit liefde voor de stiel’. En dat merk je er aan. Advertenties zijn noodzakelijk om financieel rond te komen maar de inhoud blijft primeren. Artikels die raken, originele invalshoeken of thema’s die anders te weinig aandacht krijgen. Geschreven door het kruim van de Belgische én Nederlandse wielerjounalistiek. Mensen met het wielerhart op de juiste plaats, overlopend van de passie voor de koers.

Samengevat: Verplicht leesvoer voor elke koersfan. En de nieuwe ligt vanaf morgen in de winkel! Haast u!

Bahamontes, ik lees, uit liefde voor de stiel.

Getagd , , , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Bahamontes, uit liefde voor de stiel

Geef een reactie