Boekenwurm, CommCommComm

Archief: Blogboek – Kelly Deriemaeker

Eind vorig jaar begon het weer te kriebelen. Ik wilde doodgraag terug bloggen, maar had geen zin in weer een extra verplichting. Ik wilde gewoon wat hersenspinsels kunnen neerpennen als ik daar zin in had. Me niet schuldig voelen als ik eens een week geen nuttige posts had kunnen doen. Om mijn comeback in de blogwereld toch wat gestructureerd aan te pakken, pakte ik nog eens een inspiratiebron ter hand. Het Blogboek had er al voor gezorgd dat mijn vorige blog er beter uitzag. Het zou me ook helpen om van Perfect Imperfect een leuk plekje te maken. Merci Kelly!

Zoals je op mijn blog al kon vaststellen, neem ik af en toe al eens wat ‘vakliteratuur’ vast. Over communicatie in het lang en het breed. Toen ik de nieuwtjes zag verschijnen over het Blogboek van blogster Kelly van Tales from the Crib, kon ik dan ook niet anders dan naar de boekhandel hollen. Het bleek een uitstekend boek om mee te nemen op m’n trip naar Milaan.

Blogboek - Kelly Deriemaker

Alleen al visueel is dit boek een pareltje. Leuke prints, felle kleurtjes, strakke lay-out. Daarom alleen al zou je blijven verder bladeren en lezen. In een handig formaat dat perfect in een handtas/werktas past en met de juiste dikte. Geen overroepen dun boekje met amper info of een saai, veel te dik boek waar je ook niets aan hebt. Wel een handig boek boordevol praktische blogtips.

Want ja, ook inhoudelijk kwam ik meer dan aan mijn trekken. Het boek is zo opgebouwd dat je het van voor naar achter kan lezen, maar net zo goed van achter naar voor of er gewoon leuke hoofdstukjes kan uitpikken. Ik koos voor de traditionele manier, van voor naar achter. En ik stak er heel wat van op. De notitie-app van m’n smartphone bij de hand om de leukste of meest praktische tips & tricks te kunnen bijhouden.

Toch zou ik het nog eens een tweede keer moeten kunnen doornemen om alles helemaal tot mij te laten doordringen. Er komt heel wat info in één keer op je af. Maar je krijgt er wel ongelooflijk goesting van. Goesting om te schrijven, nieuwe plannen uit te werken en er helemaal voor te gaan. Al weet ik ook wel dat ik die wilde plannen, die nu in mijn hoofd circuleren, toch niet allemaal kan uitvoeren door drukke professionele activiteiten. Maar ik leerde door het boek wel beter plannen. Ik blijf nu veel meer stilstaan bij wat ik schrijf. Zonder het doel van mijn blog uit het oog te verliezen. Dit is en blijft gewoon een manier om mijn schrijfsels op de wereld los te laten zonder verdere inzet. Alles wat komt dat komt en is mooi meegenomen.

Dank je wel Tales from the Crib!

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Archief: Blogboek – Kelly Deriemaeker

    1. Ik vind dit de meest praktische. How blogs work heb ik ook gelezen maar is meer technischer. Girl Online heb ik ook liggen maar nog niet de kans gehad om die te lezen :).

Geef een reactie