Klein en groot geluk

Concert: Muziekkapel van de Luchtmacht met Christophe Elen

Naar jaarlijkse traditie organiseert de stad Sint-Truiden in samenwerking met Defensie een nieuwjaarsconcert. De Muziekkapel van de Luchtmacht zorgde voor het instrumentale, plaatselijke vedette Christophe Elen voor het vocale. Samen met heel wat van mijn harmoniegenootjes gingen we een kijkje nemen.

Het programma:

 • La Brabanconne – Van Campenhout
 • Mars Belga Radar – Nijs
 • Ouverture Fremersberg – Koenneman
 • Moscow Cheryomushki – Shostakovitch
 • Wolga-lied – Léhar
 • Intocht der Gladiatoren

PAUZE

 • Carnaval de Venice – Arban
 • Nessum Dorma – Puccini
 • Trompet Fiesta – Waignein
 • Finale Pique Dame – Léhar
 • First Suite for Band – Reed
 • O sole mio – Traditionale
 • Fliegermarsch – Dostal
 • Radetsky March – Strauss

Muziekkapel van de Luchtmacht

Ik had na het eerste deel niet echt een wauw-gevoel. Ik miste de volle klank. Iets wat waarschijnlijk voor een groot stuk aan het soort stukken lag. Ik was niet meteen onder de indruk, wat ik anders zeker wel ben bij concertjes van de Luchtmacht.

Gelukkig werd mijn honger meer dan gestild in het tweede deel. De stukken lagen me meer en de kunsten van de Muziekkapel kwamen veel beter tot uiting. Eindelijk had ik het gevoel ‘Ik wou dat ik dat ook kon’. Met de First Suite for Band van Alfred Reed als persoonlijke favoriet. Sinds ik zelf ooit een stuk van Reed kon spelen (Fifth Suite for Band) grote fan. Ook al bots ik dan serieus op de grenzen van mijn kunnen.

De receptie achteraf heb ik aan me laten voorbij gaan. Dat de wekker ’s anderendaags om 5.30u weer ging was de belangrijkste stimulans om snel huiswaarts te keren. Moe maar tevreden door een topconcertje! Blijven oefenen Katrien …

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Concert: Muziekkapel van de Luchtmacht met Christophe Elen

Geef een reactie