Boekenwurm

Gelezen: Marc De Bel, hoe het begon

7-8 jaar moet ik geweest zijn toen ik voor het eerst naar de plaatselijke bibliotheek afzakte. Een kamertje van 4 op 4 in de plaatselijke feestzaal. Voor mij de hemel op aarde. Ik stortte me toen al graag op boeken. Jaren later is er weinig veranderd.

Het moet daar zijn dat ik voor het eerst de boeken van Marc de Bel ontdekte. Op aanraden van de bibliotheekassistente, ik ben haar daar nog steeds dankbaar voor. Geen idee welk boek ik het eerst in handen kreeg. Al weet ik wel dat ik ‘Blinker en de Bakfietsbioscoop’ meermaals per jaar uitleende, wegens zo goed.

Jaren later is er eigenlijk weinig veranderd aan die liefde voor Marc de Bel-boeken. Ondanks het feit dat het kinder- en jeugdboeken zijn, blijf ik een grote fan. De dwaze avonturen zijn een verademing om te lezen tussen de zee aan serieuze of overdreven romantische literatuur door. De boeken nemen je mee in een fantastische, zorgeloze wereld. Ik hou ongelooflijk van de ongebreidelde fantasie.

Elk jaar probeer ik mijn ruime collectie nog uit te breiden. Mijn boekenkast telt nu al ruim drie volle boekenplanken vol Marc de Bel-boeken. De Boekenbeurs is daarom jaarlijks een dankbaar geschenk. Ik tikte er vorig jaar deze twee leukerds op de kop:

Op en top Marc de Bel-verhaaltjes. Geschreven voor de jongere lezertjes. Korte, snelle verhaaltjes die in een mum van tijd uitgelezen zijn maar bol staan van de leuke avonturen. Ik heb in elke geval nog wat Marc de Bel-toppertjes op mijn ‘nog te lezen’ hoop liggen. Binnenkort zeker meer!

Maar wat zijn jullie stiekeme ‘guilty pleasures’ eigenlijk op boekengebied?

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Marc De Bel, hoe het begon

  1. Marc De Bel boeken (dan vooral de oudere) zijn voor mij ook absoluut een momentje van verademing. Ik ben dol op de klassiekers Vanilla P en Het ei van oom Trotter. Toch nog maar eens mijn collectie proberen aanvullen via 2de hands sites…. (nieuw worden die oudere boeken helaas niet meer verkocht)

    1. De boeken worden wel degelijk nog nieuw verkocht hoor :). Daarom dat ik zo graag naar de boekenbeurs ga, daar ligt meestal een heel uitgebreide collectie! Zaligheidje om daar tussen te snuisteren ;). Ik heb er ook al wel veel in de Slegte gekocht, de grote bekende boeken vind je daar.

Geef een reactie