Struggle of life

Yoga

De plaatselijke KVLV organiseert ook dit jaar weer een lessenreeks Yoga. Vorig jaar moest ik passen door een drukke werkagenda. Dit jaar moest en zou ik zoveel mogelijk lessen meepikken. Meteen in m’n agenda noteren was de boodschap!

img_0013

Ik pikte al eens eerder een paar proeflessen mee. Ik had het toen wel naar m’n zin maar was niet helemaal overtuigd. Het eerste deel van de les was wat te zweverig voor mijn rationele geest. De andere delen van de les (lenigheid en ontspanning) waren dan wel weer helemaal mijn dada. Het was dus wat afwachten wat de nieuwe lessen zouden geven.

Enlightenment in nature

Ondertussen heb ik wel al wat lessen achter de rug. En heb ik kunnen vaststellen dat deze lessenreeks veel meer in mijn kraam past dan de vorige. Het zweverige is quasi helemaal verdwenen en de lessen zijn vaak best wel intensief. Ik keer telkens helemaal zen weer naar huis.

Opvallend is wel dat ik dankzij mijn mindfulnesscursus op een bepaalde manier een voorsprong lijk te hebben. Alles wat rond focus en ademhaling draait, kwam me verdacht bekend voor. De principes die ik tijdens de mindfulness aanleerde, komen stuk voor stuk terug in de yogalessen. Leuk om beide te kunnen combineren. Dit is misschien ook wel iets waar ik verder mee aan de slag wil. Het combineert ontspanning met inspanning. Lijkt me ideaal voor mezelf. Tijd om het een en het ander uit te vissen rond yoga.

Al ga ik wel beter op m’n zwakke plekken moeten passen. De verrekking in de rug die ik vorige week opliep, is niet voor herhaling vatbaar. Bij het eerste ongemakkelijke gevoel, zal ik dus gewoon moeten stoppen met de houding. Het zal nog een paar weken voorzichtig zijn zijn.

Iemand toevallig tips om yoga in regio Sint-Truiden te gaan volgen?

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Yoga

Geef een reactie