Boekenwurm

Gelezen: Yoga met Evy – Evy Gruyaert

Yoga met Evy

Auteur: Evy Gruyaert
Uitgeverij: Lannoo

Toen ik met m’n yogalessen startte, had ik vrij snel door dat dit wel iets was waar ik verder mee wilde. Er meer mee doen en er meer uithalen. De laatste tijd grijp ik dan al eens sneller naar een boek om wat achtergrondkennis op te doen. Zo kwam ik uit bij Yoga met Evy.

Evy Gruyaert heeft wel wat ‘sportboeken’ op haar palmares staan met de Start to-reeks. Toch is de aanpak van het yogaboek anders dan bij de andere boeken. Voor dit boek gaat ze voor de combinatie van een begeleidingsboek met een online lessenreeks via een website.

In het boek staan heel wat houdingen/poses goed uitgeschreven. Het is een goed uitgangspunt als beginner. Al ben ik blij dat ik het combineer met een lessenreeks in levende lijve. Ik ben niet zo te vinden voor zelfstudie, dat loopt nooit zoals ik hoop. Maar anderzijds vind ik het wel een goeie verdieping van de lessen die ik volg. Ik herken ook heel wat van de houdingen wat het iets gemakkelijker maakt om er echt mee aan de slag te gaan.

Het boek werkt vooral aan het uitlijnen van de houdingen om zo blessures te voorkomen. Het biedt ook goeie alternatieven als oefeningen nog niet helemaal lukken. Je vindt er heel wat tips & tricks in terug om je positie te verbeteren. Maar toch denk ik dat je er pas echt de vruchten van plukt als je je echt kan laten begeleiden door een goeie coach.

Ik miste enkel wat meer achtergrondinformatie bij yoga zelf. Wat is het? Wat doet het? Hoe kan je het in je dagelijkse leven gebruiken? Dat soort trucjes had ik graag nog gehad maar vond ik helaas niet terug in het boek.

Samengevat: Een handig boek voor elke beginner, al denk ik dat ook de gevorderden hier nog wel wat uit kunnen leren. Yoga is immers meer dan uitvoeren wat de leraar voordoet.

Welke boeken zijn nog interessant voor een beginnende yogaleerling? Dan kan ik m’n horizonten wat verbreden!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Yoga met Evy – Evy Gruyaert

  1. Heb dit vastgehad op de Boekenbeurs, maar dacht dan: ‘Ik zal wel beginnen met een app’. Dus aanraders voor boeken heb ik niet, ik gebruik de 30 day yoga app.

    1. En is dat een goeie app? Ik heb onlangs rugproblemen gehad door een van de oefeningen en dat wil ik vermijden. Daar heb ik ook wat schrik voor als ik dat op m’n eentje zou doen. Als het zelfs met begeleiding als misloopt, wil ik niet teveel experimenteren op m’n eentje :).

  2. Oh dit boek is in combinatie met lessen, interessant. Ik wil al zo lang starten met yoga, maar het komt er niet van. Er zijn amper lessen in de buurt en die uren komen dan ook nog eens slecht uit. Misschien dit toch eens overwegen.
    Blijkbaar is Yoga Girl van Rachel Brathen een aanrader, maar ik heb het boek zelf nog niet vastgehad.

Geef een reactie