Boekenwurm

Gelezen: Change & Happinez

Naast boeken lees ik enorm graag magazines. Korte, hopelijk snedige, artikels over dingen die me interesseren. Het zijn aangename tussendoortjes tussen de boeken door. Ik las wat goeie dingen over Change en Happinez en besloot de proef op de som te nemen. Een bezoekje aan Standaard Boekhandel maakte me weer twee magazines rijker.

Verwacht geen fashion of BV-roddels. Dat soort magazine is het niet. Wel twee magazines die pleiten voor een nieuwe en positieve kijk op de wereld. Een boeiende baseline in elk geval.

Maar wat brengt de praktijk? In mijn geval een klein beetje teleurstelling. Ik vind beide magazines heel high level. Niet bestemd voor een doorsnee publiek. Het gaat vaak over meditatie, stevig in het leven staan, op zoek gaan naar rust, aandacht hebben voor duurzaamheid … Uitermate boeiende thema’s. Maar dan liefst wel op een haalbaar en begrijpelijk niveau. En dat miste ik zowel bij Change als bij Happinez.

Zonde, want vormelijk zijn het wel twee sterke magazines. Er is duidelijk aandacht aan besteed. Maar voor de gewone lezer vaak een ver-van-mijn-bed-show. Ik mis de concrete vertaling naar het dagelijkse leven. De vertaling naar iemand met een fulltimejob die af en toe rustmomentjes wil inbouwen. Nu gaat het vooral over mensen die hun leven omgooien en volledig in het teken stellen van meditatie of duurzaamheid. Dat is helaas niet iedereen gegeven.

Na m’n teleurstelling raadden verschillende mensen me Flow-magazine aan. Het ligt intussen op de ’te lezen’-hoop. Ik kijk er al naar uit om het te lezen! Keep you posted, ongetwijfeld.

Ken je zelf nog magazines die ik zeker eens zou moeten lezen, laat dan gerust een berichtje achter!

Getagd , , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Change & Happinez

  1. Precies wat ik dacht. Precies wat ik met mijn website en tijdschrift wil bereiken. Not high level, wel een positieve en vrolijke kijk. Flow is idd beter, heerlijke website ook! Thanks voor deze fijne en duidelijke review. Ik ben fan.

Geef een reactie