Boekenwurm

Gelezen: Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling

Ik ben geen Harry Potter-fan van de eerste dag. Ik denk dat er al een boek of vier op de markt was vooraleer ik helemaal verknocht was. Maar nu, jaren later ben ik wel nog steeds grote fan. Toen er dus nog een extra boek uitkwam, kon ik ook niet anders dan het gewoon kopen. Ik las het in sneltreinvaart helemaal uit.

Auteur: J.K. Rowling
Uitgeverij: Little Brown

Harry Potter and the Cursed Child is geen standaard Potter-boek. Het is een transcriptie van het toneelstuk dat momenteel in de Engelse zalen speelt. Het boek staat dus vol met letterlijk uitgeschreven dialogen zoals je ze op het toneel zou repeteren. Weinig verhalende context dus. Maar dat stoort niet. Doordat het een transcriptie is, leest het als een trein.

Het verhaal is een soort vervolg op het laatste Potter-boek. Harry is getrouwd met Ginny, heeft intussen drie kinderen en werkt voor Ministerie. Voldemort is lang verleden tijd. Kortom, alle elementen voor pijs en vree en toch lijkt dat een utopie want Harry’s litteken begint weer te branden. Alles wijst er op dat Voldemort toch nog zal terugkeren. Hoe dat kan? Daarvoor moet je zelf het boek lezen, ik geef geen spoilers, dat zou ik zelf ook niet leuk vinden.

Ik kan je wel zeggen dat het weer een sterk Potter-verhaal is. Al vond ik dat het verhaal halfweg misschien wel wat vreemde kronkels maakte om het van de nodige spanning te voorzien. Een aanrader voor elke Harry Potter-fan! Haast je naar die boekenwinkel en verslind hem met huid en haar.

Getagd , , ,

0 gedachten over “Gelezen: Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling

  1. Ik ben het er helemaal mee eens 🙂
    Ik denk wel dat het boek enkel voor de echte HP-fans leuk is om te lezen. Het leest nogal als fanfic vind ik, dus mensen die de HP-wereld niet zo goed kennen gaan dit een beetje een vreemd vinden.

      1. Het is natuurlijk ook enkel het script van een theaterstuk, dan is het moeilijk om te beschrijven en context te geven. Er zou een nieuwe versie van het script/boek uitkomen eind volgend jaar wanneer het stuk niet meer op de planken komt. En ik hoorde onlangs ook dat ze het theaterstuk gaan verfilmen in 3 films – en dat ze proberen om Daniel Radcliffe daarvoor terug te krijgen! (maar dat zijn voorlopig nog geruchten)

Geef een reactie