CommCommComm

Digital Detox #3

Ai ai, een beetje schaamrood op de wangen. De digital detox zit er al even op. Terwijl ik het eigenlijk veel langer wilde volhouden. Anderzijds ben ik intussen wel voldoende afgekickt en heb ik de rust wat terug hervonden.

Unplug

Na het ‘cheaten‘ op woensdag ging ik er weer vol voor. Maar mijn blog bleek hogere toppen te scheren dan ik verwacht had. De meldingen kwamen dus vlot binnen in mijn mailbox. Dingen die ik echt niet kon laten liggen om te beantwoorden. Ik besloot dus om enkel het hoogst noodzakelijke te doen en voor de rest alles nog strategisch te negeren.

Dat ging nog vrij vlot. Enkel de noodzakelijke berichten beantwoorden, de rest links laten liggen. Maar na een paar dagen begon het toch te kriebelen. Op zaterdag ben ik dan toch gezwicht en heb ik me terug op de wereld van de sociale media gestort. Weliswaar onder voorwaarden.

Ik wilde niet dat mijn detox voor niks was geweest. Dus besloot ik het voortaan anders aan te pakken. Mijn gsm gaat regelmatig aan de kant, ligt vaak niet meer binnen handbereik. Dat helpt om er niet meer om de vijf minuten naar te grijpen. Ik kan nog steeds rustig een boek lezen zonder de reflex om tussendoor toch m’n gsm even te checken. En dat is wel een geruststelling.

Ook mentaal geeft het wel de nodige rust. Al is het verschil met de detox van vorig jaar veel kleiner. Toen was het effect redelijk schokkend. Niet moeilijk ook, de voorbode van mijn platte batterij. M’n hoofd lijkt rustiger, draait niet meer op volle toeren en is terug meer in staat zich te focussen op één taak. Ik wil ook gewoon niet meer constant weten wat er in de wereld aan het gebeuren is. Het deed dus best wel deugd en ik wil er nog zo lang mogelijk de vruchten van plukken. Een aanrader en uitdaging voor al wie het moeilijk heeft die smartphone af en toe eens weg te leggen.

Deed jij al eens een digital detox? Hoe ging dat? Welke vruchten plukte jij er van?

Getagd ,

Geef een reactie