Boekenwurm, Klein en groot geluk

Jeugdidolen #4: Harry Potter

Een jeugdidool van mijn iets oudere jeugd. Ik heb Harry Potter vrij laat ontdekt. Pas bij toen boek 4 verscheen ben ik er aan begonnen. Uit pure nieuwsgierigheid. Die boeken kunnen toch niet zo goed zijn als ze zeggen. Kort samengevat, ze waren nog veel beter dan ze zeiden. En de verslaving was een feit.

Harry Potter is de enige reeks boeken waar ik telkens halsreikend uitkeek naar een volgend boek. De enige reeks die me ertoe kon aanzetten om op dag 1 van de uitgave naar de boekhandel te hollen om een exemplaar te hebben. Om dan twee dagen later het boek helemaal uitgelezen te hebben. Letterlijk magisch.

Ik vind het moeilijk om te zeggen wat Harry Potter zo uniek maakt. Een combinatie van fantasie maar toch ook de nodige dosis realiteit. En hoewel heel het verhaal toch wat ver gezocht is als je het nuchter bekijkt, steekt heel het verhaal zo logisch en vanzelfsprekend in elkaar. Ik heb op geen enkel moment gedacht ‘hoe kan dit nu’ terwijl ik dat met andere populaire boekenreeksen wel vaker heb.


Ook de films konden me bekoren. En hoewel er heel wat elementen van het verhaal ontbreken in de films, is het een filmreeks die wel sterk in elkaar zit. Zowat de enige reeks waar ik de films zeker zo goed vind als de boeken omdat het hele plaatje zo ontzettend goed klopt. Het ziet er allemaal uit zoals ik het in mijn hoofd had voorgesteld toen ik de boeken las.

Ik dook in Londen al eens in de Harry Potter studios en eind oktober trekken we ook eindelijk naar Brussel voor de tentoonstelling. Het is een verslaving die zelfs jaren later nog steeds blijft hangen. Als ik ooit eens door mijn voorraad boeken ben, wil ik de hele reeks nog eens achter elkaar lezen. Dat staat nu al vast.

Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Jeugdidolen #4: Harry Potter

  1. Ik ben fan vanaf het eerste moment (het eerste boek vertaald naar het Nederlands) en kan nog steeds enorm genieten. Ben enorm benieuw naar de expositie, ik ga erheen wanneer die in Utrecht is 🙂
    Liefs Kimberly

Geef een reactie