Boekenwurm

Boekenbeurs 2016

Mijn blog zal wel duidelijk maken dat ik een grote boekenfan ben. Boeken op papier wel te verstaan. Hoewel ik wat e-books ook heb, hou ik toch nog steeds het meest van de geur van papieren boeken. Een liefde die nog niet zo snel zal overgaan. De Boekenbeurs is me dus op het lijf geschreven.

De Antwerpse Boekenbeurs is dit jaar al aan haar tachtigste editie toe. Daarvan moet ik er al zo’n 18 op mijn palmares hebben staan. Het is een jaarlijkse traditie geworden. Eentje die ik met heel veel plezier in stand hou. Rond kuieren op de Boekenbeurs, heerlijk vind ik dat. Ook al probeer ik de grote drukte te vermijden.

Waarom ik zo van de Boekenbeurs hou? Ik ontdek er nieuwe boeken, zeker wat betreft vakliteratuur kan ik er heel wat interessante boeken op de kop tikken. Ik kan mijn vaste collectie aanvullen met ontbrekende exemplaren van bepaalde auteurs (Marc de Bel op kop!). En ik kan mezelf een hele dag onderdompelen tussen de papieren boeken. Heaven on earth.

Ik moet nog even geduld uitoefenen. De Boekenbeurs staat in mijn agenda gepland op 11 november. De allerlaatste dag van de beurs. Ik zal dus nog even op mijn tanden moeten bijten. Terwijl kan ik wel beginnen met mijn verlanglijstje op te stellen. Marc de Bel is mijn vaste halte, net als Lannoo Campus omdat ze vaak hele goeie vakliteratuur hebben. Het nieuwste kookboek van Jeroen Meus staat ook op het lijstje. De komende dagen denk ik nog verder na. Mijn boekenoogst vind je na mijn bezoekje aan de Boekenbeurs hier zeker en vast nog terug.

Plan jij dit jaar ook een bezoekje aan de Boekenbeurs? Waar kijk je het meest naar uit?

Getagd , , ,

0 gedachten over “Boekenbeurs 2016

Geef een reactie