Klein en groot geluk

Dag van de Jeugdbeweging

Ik werk voor de tofste jeugdbeweging van het land. Dat kan je in mijn bio lezen. Maar eigenlijk zijn we gewoon allemaal vriendjes, al die jeugdbewegingen samen. Eén keer per jaar willen we dat ook vieren, die vriendschap ondereen. Dag van de Jeugdbeweging is al 16 jaar ons uithangbord. En laat dat nu net vandaag zijn!

Dag van de Jeugdbeweging is onze feestdag. De dag waarop iedereen zijn of haar uniform aantrekt om naar school of werk te gaan. Een vrij uniek gegeven. Schitterend om het straatbeeld vol met jeugdbewegingsuniformen te zien. Herkenning op de trein of verbroedering op de repetitie ’s avonds, het is er allemaal. Kijk dus gerust eens om je heen, onze uniformen zullen echt wel opvallen!

Dit is al de derde editie die ik mee in goede banen mag leiden. Dit jaar als ’trekker’, misschien beter bekend als ‘coördinator’ (maar dat klinkt te chique voor mij). Met de nationale stuurgroep zorgen we voor promomateriaal, stimuleren we acties, zorgen we voor een sponsorpakket … Kortom, we zorgen voor heel wat ondersteuning om acties te organiseren om jeugdbewegingen in de kijker te zetten. Een topteam!

Editie 2016 staat in het teken van ‘Dag van de Jeugdbeweging doet het!’. Een slogan waarmee we het engagement van al onze vrijwilligers in de kijker willen zetten. Want ‘jeugdbewegen’ dat doe je samen, veilig, met respect, luid en duidelijk en nu en later. Iets om enorm trots op te zijn!

Dus trek vandaag jouw (oude) uniform aan om naar school of werk te gaan en laat zien dat jij een trotse jeugdbeweger bent!

dvdjb

Getagd , , ,

0 gedachten over “Dag van de Jeugdbeweging

Geef een reactie