Boekenwurm

De Boekenbeursbuit 2016

Ik heb lang op mijn tanden moeten bijten. Tot de allerlaatste dag van de Boekenbeurs. Maar op 11 november kon ik me eindelijk nog eens uitleven in mijn boekenparadijs. Het werd een overbevolkte boekenbeursdag maar ik keerde tevreden naar huis.

Het lijstje

Naar mijn doen een eerder beperkt lijst. Vorige jaren kocht ik precies meer. Het begon allemaal met 1,5u aanschuiven om m’n boek te laten signeren door Spartacus himself, Fabian Cancellara. Een lange rij, maar in the end was het wel de moeite om hem vlak voor zijn afscheid nog eens te kunnen zien. Een mooi eerbetoon aan een prachtrenner. De aanschuiffans konden zich in de namiddag nog eens opnieuw uitleven in de wachtrij van Jeroen Meus. Daar heb ik vriendelijk voor gepast.

Qua vakliteratuur lagen er nog wel wat extra boeken die m’n aandacht trokken maar ik legde de limiet op drie aankopen. En ook van Marc de Bel bleek in slechts drie boekjes nog niet te hebben. Dat viel mee in vergelijking met andere jaren!

De overbevolking op de feestdag zorgde er ook wel voor dat ik uiterst efficiënt ging kopen. Enkel naar die stands waarvan ik wist dat ik er een boek wilde kopen. Het nadeel is dat ik geen ontdekkingen kon doen. Andere jaren bots ik op andere stands nog wel eens op een pareltje.

Om af te sluiten voegde ik deze twee topvrouwen nog toe aan mijn lijstje. Wickmayer is een karakterkopje. En Yentl Keuppens eigenlijk ook wel. Ik was geen fan van haar Pink Ambition maar wel van haar blog en Instagramfeed. Knap hoe ze er in geslaagd is dat zo uit te bouwen. Bewonderenswaardig. Best wel benieuwd naar haar verhaal.

Mijn boekenkast is dus weer aardig gevuld. Nu nog tijd vinden om alle boeken te lezen! Voor volgend jaar plan ik weer een dagje Boekenbeurs. Maar dan graag op een minder drukke dag. Een standaard werkdag, niet in het Allerheiligenverlof. Ik zal wel gewoon een dag verlof pakken!

Getagd , , ,

0 gedachten over “De Boekenbeursbuit 2016

Geef een reactie