Struggle of life

De gelegenheidsloper #4

Een schande is het. Mijn loopavonturen liggen helemaal stil. Eén keer heb ik nog gelopen sinds mijn vorige blog. Les 10 van Start 2 Run. Ik vraag me af hoe iemand anders dat doet? De moed is me intussen in de schoenen gezonken en het weer werkt niet echt meer mee. Help!

Ik kom er gewoon niet meer toe. Zelfs in het weekend zijn er nog weinig kansen dankzij het wondermooie Belgische weer. Niet dat ik me vaak laat wegjagen door een spat regen maar koude én regen? Dat is me toch wel iets te veel van het goede. Hoe doe jij dat? Zo gaan lopen bij slecht weer en toch nog een fulltime job hebben? En vooral, hoe doe je dat als je thuis geen loopband staan hebt?

Qua planning ben ik nochtans een kei. Maar zelfs een uurtje (lopen + douchen) inplannen lukt niet meer. Maandag tot vrijdag is het vaak 18.30u of later als ik thuis kom, dan moet ik nog eten. Buiten is het pikkedonker en mijn eten verteert toch graag een uur of twee vooraleer ik m’n loopschoenen aantrek. Eerst gaan lopen en dan eten is geen optie, ik ben half uitgehongerd als ik thuiskom. ’s Morgens gaan lopen lukt ook niet, om 6.10u trek ik de deur achter me dicht om naar het station te rijden. De wekker om 5.30u zetten is al pijnlijk genoeg.

Ik zette m’n hoop dan maar op thuiswerkdagen, feestdagen, recup, verlof en de weekends. Dat ging goed, zolang het weer droog bleef. Maar viel letterlijk in het water eens de hemelsluizen opengingen én mijn agenda ook op die dagen bleek vol te stromen. Haspengouwse velden en regen zijn geen goeie combinatie. Modder en water overal, glijden en glibberen een zekerheid. De trip naar Het Speelhof in regenweer is een te grote stap.

En ja, die drukke agenda hielp dus ook niet echt. Al lijkt dat de komende weken wel weer wat te beteren. Misschien moet ik mijn hoop toch maar opnieuw vestigen op de niet-werkdagen. Geeft er iemand mij een duwtje in de rug? Dank je wel!

Getagd , ,

0 gedachten over “De gelegenheidsloper #4

 1. Hi Katrien

  Heel herkenbaar! Ik kon door de dag of ’s avonds ook maar weinig tijd maken om de loopschoenen aan te trekken. Op een gegeven moment heb ik me voorgenomen om ’s morgens te gaan lopen, ik heb wel het geluk dat ik een uurtje later dan jou de deur uit moet. Een tijdje geleden schreef ik er een blog over: https://www.krislowet.be/86/hardlopen-in-de-ochtend/

  Zoek een 5K of op langere termijn zelfs een 10K wedstrijd en schrijf je ervoor in, dan heb je een doel. Zorg voor kleine overwinningen en beloningen voor jezelf: pas na 5 keer gelopen te hebben aan een nieuw boek beginnen, na 10 STR lessen naar de cinema, na een koude ochtendrun een warme choco, in de helft van de STR lessen het vieren met een etentje. Zoek iemand om samen te lopen, dan trek je elkaar op gang. Stel een doel voor binnen een jaar: een 1/2de marathon?

  Lopen wanneer je maar kan, heb je ergens een uurtje tijd: ga naar buiten en loop 20 minuutjes. Je gewoontes zal je wat moeten veranderen. Als je die niet verandert, zal je ook geen tijd hebben om te lopen, want alle beschikbare tijd is nu ingenomen door iets anders. Recup inzetten om te lopen heeft niet veel zin, dat is maar een tijdelijke oplossing.

  En qua slecht weer: gewoon gaan. Koud, regen, wind, sneeuw; kleed je ernaar en erdoor! Geen excuses. Enkel wanneer het spekglad is, durf ik wel eens te skippen.

  Veel succes!

 2. Ik zat ook in de knoei op werkdagen met dat eten & co, want ik ben ook pas om 19:00 thuis. Ideaal is het niet, maar ik eet nu vlak voor ik naar huis vertrek of zelfs onderweg nog iets. Eens thuis is het verstand op 0 en direct de sportkledij (inclusief KW-broek) aan en weg. Enfin, als mijn angsten mij niet tegenhouden that is, want daardoor ben ik ook serieus aan het slabakken deze maand 🙁

 3. Ik zat ook in de knoei op werkdagen met dat eten & co, want ik ben ook pas om 19:00 thuis. Ideaal is het niet, maar ik eet nu vlak voor ik naar huis vertrek of zelfs onderweg nog iets. Eens thuis is het verstand op 0 en direct de sportkledij (inclusief KW-broek) aan en weg. Enfin, als mijn angsten mij niet tegenhouden that is, want daardoor ben ik ook serieus aan het slabakken deze maand 🙁

Geef een reactie