Boekenwurm

Gelezen: Land van de koers – Michel Wuyts & Stijn Vlaeminck

Sinds ik de bib herontdekt heb, bots ik op koersboeken waarvan ik het bestaan niet kende of vergeten was. Land van de koers was er ook zo eentje. Het moment bij uitstek om het boek toch eens mee naar huis te nemen en te lezen.

Auteurs: Michel Wuyts & Stijn Vlaeminck
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts

Moest ik het boek cadeau krijgen, ik zou er wel gelukkig mee zijn. Het is een aangenaam boek om door te bladeren en hier en daar een stukje van mee te pikken. In het boek worden heel wat toppers uit de Belgische wielergeschiedenis op een rijtje gezet. Van koersen, over hellingen, tot café’s en fietstochtjes.

Het is een ‘bijkomstige weetjesboek’. Korte, beschrijvende stukjes over een bepaald aspect van het ‘land van de koers’. Vooral op Vlaanderen gericht. Wel zonde, want ook in Wallonië liggen nog heel wat koersparels verborgen.

Toch kwam ik ook wat van een kale reis terug. Wie verwacht hier een echt wielerboek voor zich te hebben, komt wat bedrogen uit. Het boek beschrijft eerder het randgebeuren rond de koers, veel meer dan de koers zelf. En daarom zou ik het zelf nooit kopen. Maar dat neemt niet weg dat het wel een leuk hebbeding is.

Geef een reactie