Klein en groot geluk

Er op uit: In Vlaamse velden #2

Eind november trokken we dus naar de andere kant van het land. De details van ons verblijf vond je al in een vorige blog. Wat we in die vier dagen zoal deden? Dat vertel ik jullie graag hier in een extra lange blogpost. Het werd een weekendje vol uitstapjes van onze gezamenlijke wishlist.

Oudenaarde

Limburg – West Vlaanderen is een hele afstand. Toch wel een rit van 2,5u, zonder file. Van in het begin leek het dus wel heel aanlokkelijk om die rit wat aangenamer te maken door onderweg te stoppen. Oudenaarde was de ideale tussenoplossing.

Centrum Ronde van Vlaanderen, hoe kan het ook anders. Ik was er al eens een jaar of 10 geleden. Maar het museum heeft intussen wel een update gekregen. Het is op zich niet zo groot maar stelt wel heel wat leuke hebbedingen tentoon. Daarnaast hebben ze ook hun best gedaan om er iets interactiefs van te maken. De quizjes die je onderling kan doen maken het leuk. En de grote puzzel was een ware uitdaging. Ik kroop voor het eerst sinds lang maar eens op een koersfiets om mee te maken hoe het is om op kasseien te rijden.

Van het Centrum Ronde van Vlaanderen ging het naar de Koppenberg. Het was superleuk om er eindelijk nog eens te zien. Hoewel ik de bult van Melden al verschillende keren zag, was het toch weer fijn om hem zelf nog eens op te wandelen. Het heerlijke herfstzonnetje kwam goed van pas.

Ieper

Op zaterdag kozen we voor Ieper. Eerste stop was het Tyne Cot Cemetry. Een Brits kerkhof. Redelijk groot en zoals de andere goed onderhouden. Een plek om even stil te staan. De rijen witte grafstenen maken indruk. Never forget.

Van Tyne Cot gingen we naar Ieper centrum. Tijd voor een bezoekje aan In Flanders Fields. het museum dat alle oorlogsgebeurtenissen probeert te kaderen. Ook daar was ik al eens eerder. Het museum liet toen een diepe indruk op me na. Intussen onderging het museum een update maar dat lijkt het museum niet ten goede te komen. In tegenstelling tot vroeger vond ik het heel saai en statisch. Ik miste echte een rode draad die je op sleeptouw nam. Dankzij de bandjes kan je via de schermen wel wat extra informatie te pakken krijgen maar het kreeg me nooit echt mee. Zonde want je zou hier zoveel meer mee kunnen doen.

Na In Flanders Fields trokken we naar de Menepoort. Het uithangbord toch wel van Ieper. Uit een vorig uitstapje in Ieper wist ik dat je zalig kon wandelen op de vesten bovenop de Menepoort. Tijd om die wandeling nog eens over te doen. Het was er rustig maar het is een uitermate mooie locatie om te wandelen. In de stad maar toch ook even er buiten.

Op de planning ook de Last Post. Maar het avondmaal beviel ons slecht en dus trokken we maar terug naar de B&B.

Nieuwpoort

De zee was een must op onze to do-list. Niet ver van Diksmuide ligt Nieuwpoort, ideaal dus voor ons weekendje. De website van de stad vertelde me ook dat op zondag de winkels er open zijn. We konden er dus nog iets extra aan vast koppelen. Maar we waren toch vooral gekomen voor een mooie wandeling. Het werd een stevig tochtje langs de monding van de Ijzer tot op de dijk en zo heel de dijk af. Sjaal en muts waren welgekomen voor het zeewindje maar de wandeling deed enorm deugd. Na ons uitstapje naar zee reden we nog terug naar Ieper om toch nog de Last Post te kunnen  meepikken.

Leuven

Zoals we gekomen waren, gingen we ook naar huis. Met een tussenstop. En die deden we in Leuven. Een grote to do: hautdogs eten Würst van Jeroen Meus. We moesten even wachten op een zitplaats maar we lieten ze ons wel gevallen. De homemade limonade was trouwens ook superlekker.

leuven

Getagd , , , , , , , , , ,

Geef een reactie