Boekenwurm

Gelezen: Marc de Bel – De draden van Marbellus & Leesbox 6

Ik stortte me de afgelopen weken op m’n tijdschriften. De hoop die hier lag moest en zou weggewerkt worden. Tussendoor maakte ik één uitzondering voor een boek. Marc de Bel. Ik kon niet wachten om de pareltjes in de kast te lezen. Op de planning De draden van Marbellus en Leesbox 6 van Spik en Spek.

De draden van Marbellus

Ik kocht het boek op de Boekenbeurs. Het is een prachtig boek. Een groot bladerboek met korte stukjes tekst en heerlijke tekeningen. Al van bij de cover stap je een wondermooie fantasiewereld binnen. Ideaal om samen met kinderen te lezen of als (minder) stiekeme guilty pleasure als Marc de Bel-fan. Het ideale boek om cadeau te doen. Een pareltje.

Leesbox 6

Heel wat jaren geleden botste ik op de Boekenbeurs op de Leesboxen van Spek en Spik. Twee figuurtjes uit de boeken van Marc de Bel, misschien beter bekend als Spekkie en Spikkel. Hun avonturen werden gebundeld voor beginnende lezers in leuke boxen per leesniveau. Ik maakte er een traditie van om elk jaar een box te kopen. Tot ik vorig jaar in Antwerpen kwam en de boxen niet meer verkocht werden. Zonde. En mijn collectie miste er nog maar eentje. Gelukkig schoot de Standaard Boekhandel ter hulp. Ik bestelde hem daar en intussen staat hij mooi in mijn kast. De collectie is volledig, ik gelukkig. Het zijn eenvoudige boekjes. Met eenlettergrepige woorden, ideaal voor beginnende lezertjes. Vandaar ook dat Spekkie en Spikkel Spek en Spik werden. Dat bekt net iets vlotter.

Getagd , , , , , ,

Geef een reactie