Klein en groot geluk

Er op uit: nieuwe adresjes

Een jaar geleden schreef ik al eens een paar blogjes over de topplekjes in eigen streek. Intussen kwamen er een paar nieuwe hotspots bij die ik maar al te graag met jullie wil delen. Stuk voor stuk een topper in zijn genre.

  • Bistro Pastis: Een piepklein restaurantje in de Meinstraat in Sint-Truiden. Misschien ietwat onorthodox (de baas gooide ooit z’n toetsenbord weg toen we wilden afrekenen en de kassa niet naar behoren werkte) maar het eten is er overheerlijk en betaalbaar. Op het menu tapas. Je kiest zelf hoeveel je er wil en welke je wil. Zo kan je zelf een lijstje op maat samenstellen. De tapas komen nooit in één keer maar telkens in stukjes. Dat geeft je de kans om tussendoor wat op adem te komen. Ik begin er wel aan te twijfelen of het nog opent. Want er hangt al een tijdje een briefje op de ruit en het blijft er verdacht stil. Zou zonde zijn als zo’n toppertje verdwijnt.
  • Le Petit Four: Een koffiebar die wat verscholen ligt achter de kerk van Sint-Maarten, midden van Sint-Truiden. Je kan er heerlijke warme chocomelk drinken en beslist zelf of die wit, melk of fondant is (topper!). De choco Bueno is een absolute aanrader en patisserie in de toog zag er uit om duimen en vingers van af te likken (overigens huisbereid). Veel respect voor wat de jonge uitbaatster uit de grond stampte. Op het eerste zicht lijkt het een wat oubollige koffiebar met heerlijk kitscherige stoelen. Maar de menukaart is volledig mee met haar tijd. Ideaal voor de koude winterse dagen.
  • Twenty Two: 22 is de nieuwe, hippe koffiebar vlakbij het station van Sint-Truiden. 22 naar het rugnummer van doelman Simon Mignolet. Op het menu topkoffies en overheerlijke chocomelk. Ik liet me de ‘Jingle Bells’ welgevallen. Zonde dat de feestdagen bijna voorbij zijn en de choco dus ook van het menu geschrapt zal worden. Je kan er trouwens ook kiezen tussen melk- of fondant chocolade om je chocomelk van te maken. Er zijn er hier dikke punten aan het scoren bij mij. Zonde dat ze om 6.30u nog niet open zijn als ik op de trein naar Brussel stap :).

twenty-two-coffee

  • L’Avenida: Om af te sluiten nog eentje in Hasselt. Met stip op 1 qua favoriete plekjes: l’Avenida. Heerlijke kleine gerechtjes geserveerd op een lopende band. Je neemt af wat je lekker vindt en je neemt zoveel je wil. Ik kies er steeds voor om door de week en ’s middags te gaan. Dat heeft twee grote voordelen: je betaalt slechts 25 euro ipv 35 of 50 op andere tijdstippen én het is er veel kalmer waardoor je echt op het gemakje kan eten. Je eet er meer dan je buikje rond. Het is echt een toppertje vlakbij de Kinepolis.

Nog op de planning om uit te testen:

  • Puur (Sint-Truiden)
  • El Bocado (Hasselt en binnenkort ook in Sint-Truiden)
Getagd , , , , ,

0 gedachten over “Er op uit: nieuwe adresjes

Geef een reactie