Boekenwurm

Gelezen: de boekskes, Fashionista & Cosmopolitan

Zoals bij de Leeslijst 8 al vertelde, had ik nog een hoop ‘boekskes’ liggen. Magazines in alle vormen en formaten. De afgelopen weken maakte ik van m’n verlof gebruik om de stapel zoveel mogelijk weg te werken. Onder de vaste titels ook enkel nieuwkomers. De eerste die ik aanviel waren Fashionista en Cosmopolitan.

Twee Nederlandse magazines die (nog) geen Vlaamse variant hebben gekregen. Nu liggen Nederlandse magazines me meestal niet. Ze hebben vaak een andere aanpak en veel chaotischere lay-out. Gelukkig bleek dat hier vrij goed mee te vallen.

Fashionista

Fashionista is een pocketmagazine. Een klein formaat dus. Op de één of andere manier deed het me ongelooflijk hard denken aan de Joepie van vroeger. Een combinatie van de Joepie met de Flair, dat is misschien nog de beste beschrijving. Het gaat over de laatste nieuwe boysband (die ik niet eens van naam kende) en beautystuff. Niet echt m’n ding. Het was leuk om eens door te lezen maar ik zal er niet snel een tweede exemplaar van kopen. Ik ben daar echt te oud voor geworden :).

Cosmopolitan

Cosmopolitan stond me meer aan. Niet echt een titel waar ik me op zou abonneren maar wel iets wat ik eens zou meepikken in de krantenwinkel. Inhoudelijk leuke artikels maar zeker geen zware kost. Luchtig en bondig gebracht waardoor je misschien ook wat op je honger blijft zitten. Ongetwijfeld wel heel hard op maat van het doelpubliek. Een doelpubliek dat wellicht ook net iets jonger is dan ik ;).

0 gedachten over “Gelezen: de boekskes, Fashionista & Cosmopolitan

Geef een reactie