Klein en groot geluk, Struggle of life

6 voordelen van kort haar

Bijna 3 weken geleden liet ik m’n lange lokken kortwieken voor het goede doel. Hoewel ik vroeger altijd kort haar heb gehad, is het toch weer even wennen. Maar het heeft ook onverwacht veel voordelen. En die lijst ik graag even op. Wie weet overtuig ik jou wel om ook je lange lokken weg te schenken voor Think Pink!

quote-short-hair-2

  • De meest opvallende: minder hoofdpijn. Hoewel mijn haar nog niet zo lang was, scheelt het heel wat gewicht op m’n hoofd. Als ik een strakke, hoge staart maakte op warme dagen of voor een bad hair day, kon ik al eens last hebben van hoofdpijn. Daar ben ik nu van verlost!
  • Mijn haar past terug in een normale handdoek. Een standaard badhanddoek was de laatste maanden te klein om m’n haar mee af te drogen. Mijn haar paste er helemaal niet meer in. Nu dus opgelost!
  • Ik steek nergens meer tussen. Geen haar meer onder de hangsels van m’n handtas, geen haar meer tussen de rits van m’n jas en ook geen haar meer tussen de deur van de auto (oh ja, meermaals!). Geen onverwachte pijnlijke momentjes meer. Oef!
  • Rapper droog haar. Ik ben niet van het brush-type. Ook m’n lange lokken heb ik zelden of nooit zelf gebrusht. Toegegeven, ik ben gezegend met makkelijk haar dat niet veel nodig heeft. Maar het duurde soms uren om een droog hoofd te hebben. Nu heb ik op 1 à 2 uur al een droog kopje.
  • Minder shampoo en producten nodig. Ik hoef geen olie meer op de puntjes te doen om ze gezond te houden en ik gebruik een pak minder shampoo en conditioner. Nog goed voor m’n bankrekening dus ook! 😉
  • Slapen. Ik leg m’n hoofd neer en m’n haar is ook ‘weggeborgen’. Geen lange lokken meer die in mijn gezicht vallen of die ik bij het draaien en keren bijna uittrek. Ook het lief is gelukkig dat hij ’s nachts niet meer per ongeluk op m’n haar ligt ;).

Mij ga je dus niet horen klagen over m’n kort kopje! En hoe zit het bij jullie? Lang of kort? Een voordeel of een nadeel?

Getagd , , ,

0 gedachten over “6 voordelen van kort haar

  1. Ik heb altijd lang haar gehad. Het is nu een stuk korter dan vroeger, maar nog steeds (half)lang te noemen. Ik kan daar voorlopig nog geen afscheid van nemen, al moet ik wel regelmatig brushen om het in model te krijgen. Lucky you dat je er goed uitziet met kort haar, dat is niet iedereen gegeven.

Geef een reactie